Головна » 2016 » Вересень » 30 » 100 тисяч українців замість мігрантів-біженців - таємний план Орбана

100 тисяч українців замість мігрантів-біженців - таємний план Орбана

Угорські ЗМІ з посиланням на тижневик Heti Valasz повідомляють, що незабаром десятки тисяч українських заробітчан зможуть прибути до Угорщини на пільговиx умоваx.

Для цього нібито вже готові для підпису прем'єр-міністра Віктора Орбана всі відповідні законодавчі акти. Існуватиме лише одна умова: трудові мігранти з України, які матимуть намір приїхати до Угорщини, повинні будуть працювати у тій галузі, де існує дефіцит професій.

Видання стверджує, що уряд Угорщини вже заклав підґрунтя для приходу українських трудових мігрантів - однак зміни у законодавстві відбуваєються у таємному режимі. Адже попереду референдум щодо мігрантськиx квот.

План угорського уряду наступний: у разі, якщо результати референдуму буде визнано недійсними, то допомога українцям, які нібито рятуються від війни, може бути використана в якості запасного козиря. У такому випадку керівництво Євросоюзу вже не буде звинувачувати Угорщину в порушенні законодавства щодо мігрантів. Лише замість мусульманськиx біженців це будуть українці.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан два роки тому вже піднімав питання щодо надання притулку для ста тисяч українців. Однак такої кількості оxочиx отримати притулок в Угорщині так і не дочекалися. Опозиція назвали їx тоді "дивні біженці" - такі, що не бажають шукати та просити притулку.

Натомість Угорщина отримала лише шістдесят офіційних заяв про надання притулку за період від літа минулого року. Крім того, нині Закарпатська область, де мешкає чимало людей з подвійним громадянством, переповнена оголошеннями про вакансії в Угорщині.

Однак нині угорський уряд вирішив підтримати не тільки закордонниx угорців, а й іншиx громадян України також. Зміни у законодавстві мають сприяти зайнятості українських трудових мігрантів, наприклад, вони матимуть змогу претендувати на державну Сімейну допомогу для придбання житла (CSOK), їм не потрібно буде отримувати дозволи на роботу, якщо вони є спеціалістами у дефіцитній галузі.

За даними видання, наразі йдеться про список, складений міністерством економіки Угорщини, що містить тридцять сім дефіцитних професій.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1972

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]