Головна » 2015 » Липень » 5 » 12 мільйонів гривень на газ Маріупольський порт розділив між двома фірмами

12 мільйонів гривень на газ Маріупольський порт розділив між двома фірмами

ДП "Маріупольський морський торговельний порт" 23 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Маргаз" на постачання природного газу на 11,67 млн гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено 1,320 тисяч кубометрів газу по 8,843 тисяч гривень за тисячу кубів.

Власниками "Маргаза" є Іван Фомиченко (в 2006-2010 роках депутат Маріупольської міськради), Ніна Фомиченко, Ольга Вострикова, а також ТОВ "Байт", яке належить Фомиченко і Востриковій. Всього сім'я Фомиченків контролює 55% статутного капіталу фірми.

На участь у тендері подавалося тільки двоє учасників - "Маргаз" і ЗАТ "Маріупольгаз".

При цьому переможець тендеру є основним акціонером свого єдиного конкурента: згідно з даними SMIDA контрольний пакет "Маріупольгаз" в розмірі 77% належить "Маргазу", ще 11% контролює кіпрська компанія UITC Limited.

З точки зору власності, оскільки один учасник закупівлі здійснює контроль над іншим учасником, то відповідно до закону "Про здійснення державних закупівель" ці дві фірми підпадають під визначення "пов'язаних осіб", а тому не мали права разом брати участь у тендері.

Крім того зазначимо, що генеральним директором "Маріупольгаз" раніше був сам Іван Фомиченко, а з квітня в.о. гендиректора є Григорій Шекула - екс-директор з маркетингу ТОВ "Маргаз".

Зазначимо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин упевнений у досягненні компромісу з Росією з газового питання.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11071

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]