Головна » 2023 » Грудень » 10 » 191-й день народження святкує найстаріша наземна тварина у світі

191-й день народження святкує найстаріша наземна тварина у світі

Найстаріша наземна тварина у світі, гігантська Сейшельська черепаха (Aldabrachelys gigantea hololissa) на ім’я Джонатан, яка захопила серця всього світу своїм довголіттям і витівками, досягла 191 року.

Таким чином він побив власний рекорд Гіннеса як найстаріший у світі челоніан. Chelonian — це стара назва тварин із загону Chelonia, які тепер називаються Testudines (оскільки зоологи люблять перейменовувати речі), що відноситься до рептилій, які є черепахами.

Історія життя Джонатана захоплююча. Поки ми святкуємо його день народження, ніхто не знає точної дати, коли він вилупився. Вважається, що він з’явився на світ приблизно у 1832 році і був подарований майбутньому губернатору острова Святої Олени серу Вільяму Грей-Вілсону в 1882 році. Тож тоді Джонатану було 50 років.

У 2022 році нинішній губернатор острова Святої Олени Найджел Філіппс призначив Джонатану офіційний день народження – 4 грудня 1832 року. Незважаючи на похилий вік, його ветеринар Джо Холлінз сказав Книзі рекордів Гіннесса (GWR), що він живе зі здоровим апетитом.

"Незважаючи на втрату нюху та фактичну сліпість через катаракту, його апетит залишається високим», — сказав Холлінз GWR. «Невелика віддана команда його все ще годує з рук раз на тиждень збагачувальною порцією фруктів і овочів. Це не тільки доповнює його калорії, але й забезпечує необхідні рушії його метаболізму: вітаміни, мінерали та мікроелементи".

Джонатан насолоджується їжею в компанії трьох інших черепах, Девіда, Емми та Фреда, в саду Plantation House. Це офіційний будинок губернатора Святої Олени, де літня черепаха прожила більшу частину свого життя. Девід і Емма приєдналися до нього в 1969 році, а Фред став частиною групи в 1991 році. Спочатку вважалося, що Фред був самкою (спочатку її називали Фредерікою), але після наполегливих спроб спаровування Джонатана виявилося, що це самець. Холлінз каже, що Джонатан все ще часто намагається спаровуватися і з Еммою, і з Фредом. «Тварини часто не особливо чутливі до статі!» – сказав Холлінз.

За свої 191 рік він пережив винахід електричної лампочки, перший політ братів Райт і перших людей на Місяці, не кажучи вже про терміни 40 президентів США.

"Надзвичайно думати, що цей ніжний гігант пережив усі інші живі істоти на суші, включаючи, звичайно, всю людську расу", — сказав Холлінз GWR. "Джонатан у доброму здоров’ї, і всі ознаки на даний момент дають нам надію, що він досягне свого третього століття — якщо він справді цього ще не зробив!"


За матеріалами: Новини сьогодні
10-12-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1540

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]