Головна » 2013 » Травень » 24 » 200 кардіохірургів з України і Польщі провели конгрес на Закарпатті

200 кардіохірургів з України і Польщі провели конгрес на Закарпатті

На науковому форумі близько 200 фахівців-медиків обмінювались думками та новітніми напрацюваннями.

Основна тема конгресу, присвяченому сторіччю з дня народження академіка Миколи Амосова - «Актуальні питання серцево-судинної хірургії». Ужгород був обраний для проведення такого представницького зібрання не випадково.

За словами Президента Асоціації серцево-судинних хірургів України, академіка НАМН, НАН України і РАМН, Геннадія Книшова саме в Ужгороді стрімко останніми роками розвивається кардіохірургія. З 25 кардіоцентрів України Закарпатський – наймолодший і один з найперспективніших.

Тільки минулого року в закладі проведено 1658 ангіографічних досліджень, з них коронарографій – 831, також 226 пацієнтам проведене коронарне стентування, в т.ч. 92 стентування при гостому інфаркті міокарду. Вже найближчим часом планується відкриття лабораторій інвазивної кардіології в Мукачево та Хусті. Це дозволить скоротити час доставки пацієнта в медичний заклад і, відповідно, більш ефективно і своєчасно проводити стентування при гострому інфаркті міокарду. Адже тільки надання адекватної ефективної допомоги в стислі часові рамки («терапевтичне вікно»), яке становить від 3 до 6 годин, унеможливлює розвиток руйнівних процесів в організмі. 

Закарпатський кардіодиспансер, один з небагатьох в Україні, де пацієнти 100-відсотково забезпечені медикаментами та розхідними матеріалами. Тільки за цей рік фінасування закладу на витратні  матеріали зросло удвічі і становить 11 млн. грн.



За матеріалами: Новини сьогодні
24-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11345

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]