Головна » 2013 » Березень » 6 » 2013 буде щедрим на комети

2013 буде щедрим на комети

  2013 буде щедрим на комети

У поточному році експертами передбачається велика кількість комет і космічних тіл. Крім того, що вже був вибух метеорита неподалік від російського міста Челябінська і пролітав на небезпечній відстані від Землі метеорит 2012DA14, очікується ще дві комети.

Вже наступного тижня жителі Європи зможуть споглядати на небозводі, вперше за багато років, комету Pannstars, відстань до якої в два рази більше, ніж відстань між Сонцем і Землею.

Побачити цю комету, за повідомленням німецького астронома Сюзанни Хюттемайстер, можна буде без спеціальних приладів. Комета буде видна внизу західного небосхилу, але протягом місяця підніметься вище, а світло від неї потроху згасне.

Але більше вченими очікується інша комета. Так звана ISON, у неї, за словами вчених, більший потенціал. Поява її передбачається в грудні, після того, як вона, якщо, звичайно, не буде зруйнована, пролетить біля Сонця і наблизиться до нашої планети на відстань вдвічі меншe відстані від Землі до Сонця.

Не раді цим кометам історики. Вважається, вони застерігають Землю про біди, епідемії і війни. До прикладу у 1066 році, комета Галлея стала передвісником битви при Гастінгсі, в якій англосакси були переможені норманнами. Але крім цього, комети можуть і зіткнутися з Землею, що викличе глобальну катастрофу.



За матеріалами: Новини сьогодні
06-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11639

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]