Головна » 2016 » Липень » 10 » 30 залізничних вагонів, які прямували з України до Казахстану і Киргизстану, РФ затримала

30 залізничних вагонів, які прямували з України до Казахстану і Киргизстану, РФ затримала

На російсько-українському кордоні через введення Росією додаткових транзитних обмежень затримано 30 залізничних вагонів, які прямували з України до Казахстану і Киргизстану через Росію, повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

"Станом на 16:00 8 липня на кордоні України з Російською Федерацією затримано 30 залізничних вагонів, які прямували до Казахстану і Киргизстану. Один з вагонів було відправлено за іншим маршрутом, ще 29 вагонів залишаються на кордоні", - повідомили в Мінекономрозвитку, передає УНІАН.

Окрім того, за інформацією міністерства, ускладнення руху для українського транспорту спостерігаються на кордоні Бєларусі з Росією.

"За інформацією, отриманою від українських перевізників, у пункті пропуску Редьки-Красноє перебуває близько 20 українських автомобілів і близько 50 автомобілів з реєстрацією інших країн. При цьому за останню добу п'ять українських транспортних засобів отримали відмову в оформленні", - повідомили в Мінекономрозвитку.

Як повідомлялося, 1 липня Росія запровадила додаткові обмежувальні заходи щодо транзиту українських товарів по своїй території. Зокрема, вони передбачають продовження терміну дії продуктового ембарго щодо низки українських товарів, включаючи продовольство і промислову продукцію, до 31 грудня 2017 року, обмеження на транзит товарів до Казахстану і Киргизстану, цілковиту заборону на транзит товарів, які потрапляють під дію ембарго або передбачають стягування мит.

Як наголосила торговий представник України Наталія Микольська, ці нові торговельні обмеження Росії означають повне зупинення українського транзиту в Казахстан і Киргизстан, і у зв'язку з цим Україна порушуватиме питання торговельних обмежень на засіданні Ради з торгівлі товарами СОТ орієнтовно 6 липня і на генеральній раді СОТ наприкінці липня.

Уряд України 4 липня заявив про намір негайно застосувати дзеркальні заходи у відповідь на дії РФ.

Дії російської сторони були значною мірою передбачуваними. Зокрема, 24 червня Міністерство з інвестицій і розвитку Республіки Казахстану рекомендувало перевізникам, які здійснюють міжнародні перевезення з території України на територію Казахстану, з 1 липня 2016 року організовувати доставку вантажів за альтернативними маршрутами в обхід території Росії. Зокрема, Казахстан запропонував скористатися наступними маршрутами: через Грузію, Азербайджан і по Каспійському морю до казахстанського порту Актау, а також через Туреччину, Іран, Туркменістан і Узбекистан.

Взаємні торговельні обмеження між Україною і Росією було запроваджено в січні поточного року. За різними оцінками, втрати українських виробників від введених Росією санкцій перевищили 1 млрд дол.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1867

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]