Головна » 2016 » Травень » 17 » 344 літри італійського вина намагались ввезти незаконно на Закарпаття

344 літри італійського вина намагались ввезти незаконно на Закарпаття

Напередодні, 16 травня 2016 року, на митному посту "Тиса" Закарпатської митниці ДФС припинено три спроби ввезення на територію України без оподаткування 343,5 літрів італійського вина. Товар працівники митниці вилучили у трьох українців. Співвітчизники на мікроавтобусах "MERCEDES-BENZ SPRINTER" поверталися з Італії, де перебували у приватних справах.

Митний контроль українці проходили «червоним коридором», подали декларації, в яких вказали свої паспортні дані, відомості про наявний у них багаж з особистими речами.

При усному опитуванні громадяни повідомили, що ніяких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено, не перевозять.

Однак, в ході митного контролю транспортних засобів працівники митниці виявили не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні в одного громадянина тільки алкогольні напої іноземного виробництва, а саме – вино, а в двох інших, крім вина, ще й одяг жіночий в асортименті та продукти харчування.

Таким чином, українці не заявили за встановленою формою точних та достовірних відомостей про переміщувані ними через митний кордон України товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню.

Дії громадян мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України – недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Наразі складено протоколи про порушення митних правил, в подальшому справи буде направлено до суду.

Нагадуємо, що відповідно до ч. 4 ст. 374 Митного кодексу України, товари (крім підакцизних), що ввозяться громадянами у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі, сумарна фактурна вартість та/або загальна вага яких перевищують обмеження, встановлені частиною першою цієї статті, але загальна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів, та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України, в частині, що перевищує еквівалент 500 євро або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг (при ввезенні через інші ніж відкриті для повітряного сполучення пункти пропуску через державний кордон України). Базою оподаткування таких товарів є частина їх сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 500 євро або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг.

Враховуючи вимоги ч.2 п. 2 ст. 376 МК України громадяни, які досягли 18-річого віку, можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу: 5 літрів пива, 2 літра вина, 1 літр міцних ( із вмістом спирту більш як 22%) алкогольних напоїв, пише Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-05-2016
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1782

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]