Головна » 2015 » Листопад » 13 » 4,9 тисячі суддів пройшли люстраційну перевірку

4,9 тисячі суддів пройшли люстраційну перевірку

У Раді суддів констатують, що на даний момент відомо про люстраційні перевірки близько 4,9 тисячі суддів. Про це повідомила голова Ради суддів Валентина Симоненко на 13-му з'їзді суддів у п'ятницю, 13 листопада, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, на сьогоднішній день висновки про перевірки, позитивні чи негативні (...) надійшли тільки щодо 4898 суддів. Решта висновків до теперішнього часу не надійшли", - зазначила вона.

Симоненко підкреслила, що люстраційні перевірки в судах тривають.

Вона зазначила, що 60 суддів відмовилися від таких перевірок, і вони, згідно із законодавством, підлягають звільненню.

У свою чергу, голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк поінформував, що в Україні на даний момент працює фактично 41 тисяча суддів і співробітників апаратів судів, а самих суддів - близько 7,5 тисячі.

Довідка

16 жовтня 2014 року набув чинності закон "Про очищення влади" (люстрацію). Закон визначає очищення влади (люстрацію) – як встановлену ним (законом) або рішенням суду заборону окремим фізичним особам займати певні посади (перебувати на службі) (окрім виборних посад) в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

Закон, зокрема, застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року вищу керівну посаду (посади) у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року, і до тих державних посадовців, які обіймали посаду (посади) у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року і не були звільнені у цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням.

Ці люди не зможуть працювати в органах державної влади протягом найближчих 10 років.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1948

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]