Головна » 2015 » Травень » 3 » 5-9 травня в зоні АТО відбудеться пробіг автотехніки часів Другої світової війни

5-9 травня в зоні АТО відбудеться пробіг автотехніки часів Другої світової війни

5-9 травня у зоні проведення антитерористичної операції на сході України відбудеться пробіг автомобільної техніки часів Другої світової війни, присвячений 70-й річниці Дня Перемоги над нацистами.

У пробігу візьме участь техніка одного із воєнно-історичних клубів, а саме два мотоцикла М72, вантажівка ГАЗ-63 і позашляховик Volkswagen Kubelwagen, повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Історичні автомобілі проїдуть через міста Слов’янськ (5 травня), Краматорськ (5 травня), Красноармійськ (6 травня), Зелене Поле (6 травня), Волноваха (7 травня) та Маріуполь (8-9 травня).

В ході військово-патріотичної акції відбудеться покладання квітів до могил невідомого солдата, інформування жителів Донецької та Луганської областей щодо внеску українського народу у перемогу над німецькими загарбниками, святкові музичні виступи для ветеранів – учасників війни, які проживають у зоні АТО.

У святкових заходах братимуть активну участь військовослужбовці, які виконують завдання в районі АТО.

Пробіг розпочнеться 5 травня з демонстрації техніки і муляжів зброї у селі Маяки Слов’янського району Донецької області, де в цей день проходитиме церемонія перепоховання останків 44 невідомих воїнів 12-ї та 6-ї армій, а також 3-ї і 8-ї гвардійських армій, які загинули в боях в районі міста Слов’янськ у 1941-1943 роках. Останки загиблих воїнів були виявлені асоціацією дослідників військово-історичної спадщини "Плацдарм" у 2013 році.

Зазначиом, раніше активісти влаштували автопробіг Європою заради допомоги бійцям АТО.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1972

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]