Головна » 2013 » Квітень » 2 » А чи багато золота на Землі? Експерти розходяться в думках

А чи багато золота на Землі? Експерти розходяться в думках

                          А чи багато золота на Землі? Експерти розходяться в думках

Здається, що уявити обсяги всіх запасів золота, яке вже видобуто на сьогоднішній день, просто неможливо. Але насправді все не так. Як вважає Уоррен Баффет, який є одним з найбагатших людей планети, переплавивши все наявне золото, можна отримати куб, сторона якого буде дорівнювати всього 20 метрам.

Дуже часто інвестори для оцінки кількості золотих запасів користуються даними компанії Thomson Reuters GFMS, які свідчать, що світові запаси дорівнюють 171,3 тисячам тонн. Якщо переплавити це золото, то вийде куб зі стороною 20,7 метра.

Існує думка, що на Землі близько 2,5 мільйонів тонн, тобто в 16 разів більше, ніж цифра GFMS. Якби це золото розкласти на землі, то площа би дорівнювала ширині головного корту Уїмблдону, а у висоту «злиток» виріс би на 143 метри.

Різниця в даних існує через те, що золото видобувається приблизно з 4 тисячоліття до н.е. За оцінками GFMS, приблизно до XV століття н.е. запас світового золота дорівнював не більше 13 тисячам тонн.

А все через те, що раніше технології для виробництва золота не були настільки вдосконалені. Варто відзначити, що 155 тисяч тонн золота, при перекладі в долари США являють собою суму в 950 мільярдів.

Але про кількість запасів дорогоцінного металу можна тільки роздумувати, адже багато країн не збираються розкривати даних про ту кількість золота, яке у них є.

За матеріалами: Новини сьогодні
02-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11275

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]