Головна » 2016 » Серпень » 26 » Афанасьєв - Сенцов не дозволяє розповідати, як над ним знущаються у російській колонії

Афанасьєв - Сенцов не дозволяє розповідати, як над ним знущаються у російській колонії

  Український режисер Олег Сенцов, якого вже понад два роки незаконно утримують у Росії, не дозволяє своїм близьким розголошувати подробиці про свій стан та умови його утримання у колонії. Про це в інтерв'ю телеканалу "24" розповів один із фігурантів у справі "терористичної групи" кримських українців Геннадій Афанасьєв.

"Олег - дуже мужня людина. У цьому є невелика складність. Він не хоче ділитися тими проблемами, які у нього виникають. Якщо ж він ними ділиться - то забороняє своїм близьким про них розповідати. Каже, якщо дізнається, що якась інформація була розголошена, то більше нічого не буде їм розказувати. Але він не скаржиться ні на що. Не хоче. Для мене Олег - це справжній герой України", - сказав Афанасьєв.

Водночас, за його словами, зараз процес повернення Сенцова та Кольченка на державному рівні продовжується.

"Коли звільнили Надію Савченко, влада відразу планувала організувати наш обмін. Але через те, що російське суспільство було настільки обурене тим, що Савченко відпустили, потрібно було вичекати півтора-два місяці, щоби росіяни трохи заспокоїлися. Лише тоді відпустили нас. Після цього у Росії люди знову були незадоволені, що відпустили "терористів", а я ще не мовчав і розповідав про те, що зі мною робили. Зараз суспільство у РФ трохи заспокоїлося і перемовини знову пішли у цьому напрямку", - додав Афанасьєв.

Рік тому - 25 серпня 2015 року - путінській суд засудив Сенцова по статті "тероризм" до 20 років колонії суворого режиму.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1866

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]