Головна » 2017 » Лютий » 23 » Агенції з пошуку роботи за кордоном обманюють закарпатських заробітчан

Агенції з пошуку роботи за кордоном обманюють закарпатських заробітчан

Українці, які працюють за кордоном, уже давно стали вагомим фактором економіки, оскільки за останні 5 років в Україну перераховано близько 35 млрд доларів.

kaleowork

Після анексії Криму та з початком війни на Донбасі українці знов ринулись на заробітки за кордон. Якщо раніше експерти говорили про 4 хвилі еміграції, то з 2013-го року взяла початок п’ята хвиля, і зараз вона набирає обертів.

За різними даними, зараз за кордоном працюють від 5 до 8 мільйонів українців.

Суми заробітків наших співвітчизників за кордоном сильно різняться. І якщо мова йде про Східну Європу, то тут заробітчани можуть заощаджувати до 500 Є в місяць, Західна та Північна Європа дозволяє заробляти та відкладати порядку одніє тисячі Євро в місяць.

Однак, найти привабливу роботу не так вже й легко. Десь можуть не розрахуватися, десь дати менше обіцяного, а десь не виконати умови праці, або проживання, які обіцяли працівникам.

В пошуках достойної роботи закарпатці звертаються до агенцій з пошуку роботи в країнах ЄС, яких з початку девальвації гривні та різького зменшення якості життя, в Україні з’явилося чимало.

Однією з таких фірм являється KaleoWork.

Зареєструвавшись на всіх можливих майданчиках для висвітлення своїх вакансії в країнах ЄС, представники цієї фірми обіцяють “золоті” умови праці, та надвисокі прибутки для спеціалістів та робочих будь-якого рівня та знання праці.

Однак насправді все не так, як обіцяють в агенції. Редакція “Закарпатського інсайдеру” поспілкувалася з трьома клієнтами цієї фірми.

    Женя, 25 років, м. Ужгород.

    Мені пообіцяли роботу в Німечинні. Сказали, щоб прилітал в м. Кельн 5-го жовтня, робота на кухні, житло надають, зарплата від 1000 Євро. Ну, я відповідно і придбав два квитки на літак, приблизно за 2-2.5 тижні до виліту (Один до Берліну, другий з Берліну до Кельну). Пізніше, представники КалеоВорк пишуть мені в скайп, що роботи на 5-те число нема, прилітайте 12-го, тоді щось знайдемо.
    Порахувавши втрату на квитках, я все-таки вирішив відлетіти в Берлін, та перечекати той тиждень, до 12-го числа. Економічно мені було вигідніше пожити та похарчуватися в хостелі, аніж здавати квитки та купувати нові.
    На мій подив, за день до вильоту, представники KaleoWork зателефонували на скайп, та сказали, щоб я прилітав, однак не до Кельну, а до м. Бохум.
    Не маючи, що втрачати, я здав квитки до Кельну (“відбив” буквально пару євро) та купив до Бохуму.
    Далі – цікавіше. В Бохумі мене зустрів хам водій, який без лишніх слів, нічого не пояснюючи, сказав їхати з ним. Через декілька годин, я помітив дивні надписи на білбордах по узбіччі траси. Спитавши водія де ми все-таки зараз є, я почув вражаючу відповідь – В НІДЕРЛАНДАХ!
    Далі водій відвіз мене до китайського ресторану, показав на шефиню, та сказав, що я винен фірмі 400Є. Почав погрожувати. Розуміючи, що я вже втратив кучу грошей на квитки, та на те, що інших варіантів роботи в мене нема, я віддав останні гроші. Водій уїхав. Прочекавши 4 години на керівника ресторану, мені повідомили, що зарплата складатиме не 1000 Євро, а 750-800Є.
    Про комфортне проживання я міг забути – показали кімнату, де всюди пліснь, живе 4-ро людей, та відсутнє отоплення.
    Але це ще не все, три дні китайці “годували” мене обіцянками про моє офрмлення на роботу. Я в свою чергу телефонував до КалеоВорк, прохаючи про роз’яснення та допомогу, але у выдповыдь чув тільки насмішки працівників фірми.
    На наступний, 4-й день, до ресторану приїхала два угорських цигани, які привезли нову людину від KaleoWork. Завідуюча рестораном, так і не прийнявши на роботу, звільнила мене та прийняла нового хлопця. А цигани погрожувалися мене вбити!
    Підсумовуючи – я втратив на проживанні в Німечинні, на квитках, які вимушений був здати, на оплаті за це чудесне працевлаштування. Збитки сягають більше 1000Є, і це якщо не враховувати, що я залишився без роботи, та коштів, щоб повернутися додому.

    Іван, 30 років, Львів.

    З KaleoWork в мене найгірші спогади. Я гарний автомеханік, представники фірми пообіцяли роботу в Лондоні. По прильоті в Лондон, мене зустрів араб, якому я заплатив близько 500 доларів США. Забравши мене з аеропорту, він сказав, що працюватиму від нині я прибиральником в його ресторані. Я нічого не зрозумів, перетелефонував до представників агентції, а ті сказали – ми роботу дали? Дали! Працюй.
    Гроші віддавати ніхто не хотів. Відпрацював місяць, щоб подолати збитки, та повернувся до України.

    Віктор, 23 роки, Тернопіль.

    В KaleoWork мені пообіцяли, що я працюватиму на стройці в Чехії. Там мене зустріли, поселили в гуртожиток. Заробітню плату одразу затримували, в результаті з 3- відпрацьованих місяців, я отримав з-п лише за два. В агенції довго не брали телефон, а коли підняли то послали під три чорта.

Тож українцям варто бути дуже обережними при виборів агента з пошуку роботи в ЄС. Коментувати дані події, в KaleoWork, нам відмовили. Не потрапляйте на гачок аферистів.

Ось, до прикладу, оголошення від даної фірми на одному з сайтів по пошуку роботи в країнах ЄС - https://eurabota.com/at/kaleowork-382250/


За матеріалами: Новини сьогодні
23-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11024

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]