Головна » 2015 » Липень » 20 » Активізувалася сейсмічна зона на Тячівщині

Активізувалася сейсмічна зона на Тячівщині

Вона прокидається раз у 25-30 років

Про це у коментарі УНН розповіла завідувач сейсмічної станції "Ужгород" Світлана Плішко.

"Вчора, 19 липня, о 13:33 активізувалася Тячівська сейсмічна зона. Вона лежить на зломі Тячів-Тересва-Буштино-Угля. Через ці райони проходить розлом. Ця зона проявила себе 16-ма поштовхами інтенсивністю від 1,8 до 4,5 балів за шкалою Ріхтера. О 6:18 доби 20 липня поштовхи припинилися. Землетруси відбувалися на глибині у середньому 5 км, що класифікуються як поверхневі. Поштовхи відчували мешканці Тересви, Тячева, сіл Тернового, Нересниці, Кривого, Добрянського", - повідомила С.Плішко.

За словами С.Плішко, оперативні групи ДСНС Закарпатської області та Тячівського району на разі на місці оцінюють наслідки цих поштовхів.

Також С.Плішко додала, що серія землетрусів у зоні Тячева відбувалася у 1978 році (5 балів).

"Потім у 1979 році відбулися 3-4 бальні землетруси. Тоді зафіксували 25 поштовхів", - сказала С.Плішко.

При цьому, С.Плішко підкреслила, що усі ці землетруси, починаючи від 1978 року, траплялися саме у липні, лише у різних числах місяця.

Останній землетрус, який відбувся 30 років тому, був дуже інтенсивним.

"У 1985 році 11 липня було 62 поштовхи від п'яти і нижче балів. Тобто, Тячівська зона є дуже активна. Як то кажуть, по класиці, тридцять років мовчала, і знову дала про себе знати. Не факт, що після вчорашніх поштовхів вона затихла", - зазначила С.Плішко.

За інформацією С.Плішко, упродовж двохсот років спостережень, у Тячівській зоні також фіксували інші землетруси.

"Так 1 липня 1810 року у Тячеві були 6-7-бальні землетруси. Потім 21 грудня 1870 року відбулися також 6-7 бальні землетруси", - повідомила С.Плішко.

Нагадаємо, 19 липня у Тячівському районі на Закарпатті зафіксували землетрус. Поштовхи було відчутно в м.Тячів та населених пунктах Терново, Нересниця, Криве та Добрянське Тячівського району.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
20-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11136

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]