Головна » 2017 » Вересень » 22 » “Акварель”- перша обласна ретроспективна виставка

“Акварель”- перша обласна ретроспективна виставка

  26 вересня о 18:00 в галереї “ІЛЬКО“ відбудеться відкриття першої обласної ретроспективної виставки “АКВАРЕЛЬ”. Будуть представлені роботи як класиків, так і сучасних художників, які працюють у цій техніці.

У мене давно була ідея про виставку акварелі, яка би поєднала роботи класиків та сучасників. Більше того – роботи живописців, які також працювали з акварелями. Ми хочемо, аби перша наша обласна виставка акварелі привернула увагу і повернула повагу до цієї техніки. Аби люди зрозуміли і відчули, що мистецтво не лише на полотні, а й на папері, металі, глині. Воно, або є, або його нема.

Василь СКАКАНДІЙ, художник

Ми хочемо звернути увагу на таку техніку як акварель, адже через те, що останнім часом дуже популярний живопис і більшість шанувальників мистецтва звертають увагу саме на нього, техніка акварелі трохи призабута. Акварель є неповторною, техніка швидка, передає моментний вираз природи або стану.

З акварелями можуть працювати лише справжні майстри. У цій техніці працювали Борецький, Ерделі, Бокшай, Глюк, Коцка та ряд інших митців – наших попередників, корифеїв. Вони вкладали у неї свій зміст.

Ця виставка є ретроспективною, бо показує певний зріз. На ній будуть представлені як робити старих майстрів, так і сучасників. На мою думку, це буде цікаво, бо є чимало людей, які працювали у цій техніці і працюють сьогодні.

Борис КУЗЬМА, художник


За матеріалами: Новини сьогодні
22-09-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1812

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]