Головна » 2013 » Березень » 12 » Американський студент розробив гель, який моментально зупиняє кровотечу. ВІДЕО

Американський студент розробив гель, який моментально зупиняє кровотечу. ВІДЕО

  Американський студент розробив гель, який моментально зупиняє кровотечу

Студенту нью-йоркського політехнічного університету Джо Ландоліне вдалося створити аналог лікувального гелю «панацелін», що згадується в серії відеоігор «Mass Efect». У грі це речовина прискорює загоєння рани та запобігає її зараженню. Схожий принцип дії і у розробки 20-річного американця, що отримала назву «Veti-Gel».

Препарат може «склеювати» краї рани, тим самим зупиняючи кровотечу. До того ж він перешкоджає проникненню в організм мікробів і сприяє швидкому відновленню тканин. Крім того, за словами творця, «чудо-гель» може за добу загоїти опіки другого ступеня.

Секрет «Veti-Gel» полягає в полімерах, основою для яких стали рослинні компоненти. Ці сполуки перетворюються на так званий позаклітинний матрикс, який є основою сполучної тканини. Саме завдяки цьому, потрапляючи на рану, гель «запечатує» її і ініціює внутрішній процес регенерації. Як стверджує науковий керівник Ландоліни, робота Джо виглядає цілком багатообіцяючою, проте спочатку необхідно проведення численних тестів.

Відомо, що студент подав заявку в патентне агентство Сполучених Штатів. До того ж молода людина сподівається отримати грант від американського Міністерства оборони на подальше удосконалення «Veti-Gel».


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11469

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]