Головна » 2013 » Лютий » 13 » Астероїд вагою 130 тис. тонн пронесеться мимо Землі в п'ятницю. ВІДЕО

Астероїд вагою 130 тис. тонн пронесеться мимо Землі в п'ятницю. ВІДЕО


Астероїд вагою 130 тис. тонн пронесеться мимо Землі в п'ятницю

Астероїд 2012DA14 розміром з невеликий офіс вагою близько 130.000 тонн, пролетить повз Землю у п'ятницю зі швидкістю понад 45.000 км / ч. Він пройде всередині геостаціонарного кільця, де розташовано багато супутників зв'язку.

За словами Детлеф Кощного, відповідального за ситуаційну обізнаність навколоземних об'єктів ЄКА, немає жодної небезпеки для цих супутників, однак, астероїд пройде «знизу», а не просто перетне геостаціонарний пояс.

Астероїд був виявлений обсерваторією Ла Сагра 22 лютого 2012. Його невеликі розміри і раніше невідома орбіта означали, що він був помічений лише після того, як наблизився до Землі на відстань приблизно в сім разів більше відстані до Місяця.

Хоча немає абсолютно ніяких шансів, що даний астероїд зіткнеться із Землею, експерти підкреслюють, що небезпека цього становить близько десяти тисяч на мільйон.

Експерти вважають, що, спостерігаючи за його рухами, вони зможуть поліпшити своє розуміння подібних потенційно небезпечних об'єктів.

Астероїд занадто малий, щоб його можна було побачити неозброєним оком, але він буде видний в бінокль, а його найближча точка наближення до Землі буде знаходитися над Австралією.

Якщо цей астероїд складається з заліза, і він би зіткнувся з нашою планетою, то результатом цього зіткнення стане кратер діаметром в 1,5 км, на зразок метеоритного кратера поблизу Флагстаффа, Арізона.

За матеріалами: Новини сьогодні
13-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11510

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]