Головна » 2017 » Березень » 14 » Аваков - на місці «блокадного редуту» поліція знайшла незареєстровану зброю. ВІДЕО

Аваков - на місці «блокадного редуту» поліція знайшла незареєстровану зброю. ВІДЕО

На місці блокадного «редуту» на залізничній станції Кривий Торець в селищі Щербинівка поліція та співробітники СБУ знайшли незареєстровану зброю, зокрема, гранати, пістолети та перероблені автомати. Арештовані учасники блокади затримані та знаходяться в сусідніх районних відділеннях поліції.

Про це розповів Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у програмі «HARD з Влащенко» на телеканалі ZIK.

Арсен Аваков підкреслив, що в районі розміщення блокадного «редуту» третій день триває спецоперація Сил спеціальних операцій: «Ви знаєте, що  третій день іде дуже серйозна спецоперація  в зоні  АТО. Є відповідне рішення штабу АТО. Іде контрдиверсійна операція. Тому що в нас була інформація, що там були серйозні проблеми. Це не пов’язано напряму з блокадою. Це пов’язано з тим, що специфіка активності на фронті, наближення так би мовити, весняної кампанії продиктувала таку необхідність. Антитерористичний штаб  прийняв таке рішення. Є відповідні плани. Там працюють Сили спеціальних операцій. Там є співпрацівники всіх спецпідрозділів, починаючи від прикордонників, закінчуючи збройними силами, СБУ, МВС, Нацгвардією, поліцією і так далі».

Міністр внутрішніх справ пояснив, що учасників блокади заарештували через те, що ті відмовились виконувати вказівки представника ССО: «Сьогодні проходило відпрацювання району, де знаходився один з постів так званих блокадників. Там сьогодні відбувся інцидент, який призвів до того, що 43 людини, які там  були, зараз затримані. Представник антидиверсійної групи прибув на цей пост, представився людям, які були на блокпості. Відповідно до протоколу, він попросив пред’явити їх документи. Після того, на запитання чи є у них зброя, вони відповіли що є. Він попросив пред’явити її і здати. На це була отримана відмова. Офіцер СБУ подзвонив в поліцію і повідомив, про людей, які поводять себе агресивно  і відмовляються виконувати вказівки ССО. Після цього прибула поліція і протягом певного часу, через годину після того як все почалось, ці люди були затримані».

Міністр заперечив інформацію, поширену в соціальних мережах про побиття та поранення «блокадників»: «Нічого з цього не підтверджується. Всі живі, здорові. Жодних розбитих голів. Одна людина з тих, хто були на блокпості виявилась інвалідом і заявила про те, що в нього діабет і йому потрібен укол, і його відвезли в лікарню».

Арсен Аваков наголосив, що на місці блокпоста блокади знайдена незаконна зброя. ЇЇ походження зараз з’ясовують працівник Служби безпеки.

«В трьох сусідніх районних відділеннях поліції знаходяться затримані з цього блокпоста. З ними працюють слідчі СБУ. На місті блокпоста була знайдена зброя, частина з якої є незаконною. Це кілька гранат, пістолети, перероблена СКМ. Зараз розбирається ситуація. Якщо виявляться, що  люди, які були на блокпості до цього причетні, будуть застосовані санкції», – сказав він.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1828

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]