Головна » 2016 » Травень » 14 » Аваков заступився за "Миротворець": неадекватне виття

Аваков заступився за "Миротворець": неадекватне виття

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook відреагував на скандал навколо сайту "Миротворець", який виник внаслідок того, що на сайті оприлюднили персональні дані журналістів, які працювали на окупованих територіях на Донбасі.

"Так, я не визнаю ні "ДНР", ні "ЛНР", ні кримську автономію в складі Росії! Я вважаю неможливим будь-які контакти з самозваною окупаційною владою - неможливими і аморальними. Я так вважаю! Це моє рішення і мій світогляд, - на якому будується моя позиція з багатьох питань. У когось може бути інший резон - і це ваш вибір - співпрацюєте з окупаційною владою? Реєструйтеся у Безлерів і Гиркіних, які вбили сотні патріотів - це ваш вибір. Але тільки не ховайте цей ваш вибір, звинувачуючи хлопців з сайту Миротворець. Волонтери сайту Миротворець - зробили свій вибір - боротися з окупаційною владою, а не реєструватися у них для роботи", - написав він.

За його словами, проти волонтерів сайту підняли "неадекватне виття".

"З'ясувалося, що серед розкритих паперів щось недобре для цеху? Чи не цей цех говорить про позавиборчу відкритість? Або тут можна, а тут не можна? ... Тут читаємо, а тут рибу загортаємо .. тут публікуємо таємницю офшорів і деталі про сім'ї розслідуваних персонажів - а тут - переходимо в стогони від власноруч наданих даних окупаційній владі. Комусь прикро, що ці дані розташовані на сусідніх сторінках зі списками бойовиків, яких було завербовано для диверсійних рейдів по нашій території? Це їхній вибір. І Не Миротворець тут виною. Вибір це був тоді зроблений, коли журналісти самі передали свої дані бандитам з окупаційного режиму", - вважає Аваков.

Аваков також підкреслив, що "не чув і сотої частки стогонів, коли ворожі сайти публікували списки добробатів і патріотів, передані їм зрадниками".

Нагадаємо, сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих в так званій "ДНР". У цій базі даних містилося 4068 імен.

Журналістська спільнота висловила обурення з приводу таких дій.

Прокуратура Києва порушила кримінальне провадження за фактом оприлюднення в інтернеті особистих даних журналістів.

13 травня центр "Миротворець" заявив про закриття свого сайту.   

 


За матеріалами: Новини сьогодні
14-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1863

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]