Головна » 2019 » Березень » 11 » Аварійний дах на вежі Невицького замку буревій зірвав. ВІДЕО

Аварійний дах на вежі Невицького замку буревій зірвав. ВІДЕО

Буревій зірвав аварійний дах на вежі Невицького замку

Аварійний дах вежі-донжона Невицького замку впав цієї ночі під сильними поривами вітру - його уламки розлетілися навколо замкових мурів.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив аналітик Закарпатського інформаційного центру "Майдан Моніторинг" Павло Гомонай.

“Я був на замку вчора, мене зацікавило раптове повідомлення Закарпатської ОДА напередодні про ремонт вежі-донжона на Невицькому замку та обмеження доступу туристів до нього. Також напередодні отримав інформацію від знайомого про те, що вежа в дуже поганому стані і ось-ось упаде. В неділю я пішов на замок, дерев'яна вежа сильно хиталася на вітрі, скрипіла, ви це можете побачити на відео - стало справді ясно, що вона впаде. Це сталося сьогодні вночі, очевидно, вежа не встояла під поривами сильного вітру”, - розповів Гомонай.

За його словами, замку пощастило, що уламки впали у рів, а на не на мур.

“Пошкоджено верхній ряд кладки каміння, але стіна загалом не порушена. Уламки вежі розлетілися по яру навколо замку”, - сказав Гомонай.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Невицькому замку планувалося обмежити доступ туристів через невідкладні роботи з реставрації донжону. З державного бюджету на проект виділялося 10,5 млн грн та понад 0,5 млн – з місцевого бюджету.

Про аварійність вежі та необхідність термінової реставрації Невицького замка говорили останні п'ять років. Два роки тому з‘явилася інформація про те, що на реставраційні роботи держава дає кошти. Проте через судову тяганину роботи так і не розпочалися.

Остання реставрація Невицького замку відбулась у 1968 році.

 

 


За матеріалами: Новини сьогодні
11-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1647

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]