Головна » 2016 » Червень » 13 » Австрійські екперти відвідали закарпатський «Зачарований край»

Австрійські екперти відвідали закарпатський «Зачарований край»

У рамках програми обміну досвідом, започаткованої Європейським товариством дикої природи, на початку травня цього року експерти товариства та їх закордонні партнери відвідали природні заповідники Закарпаття – НПП «Зачарований край» та Карпатський біосферний заповідник.

Це була професійна тижнева експедиція по дослідженню старовікових букових лісів за участі директора національного парку Gesäuse (Австрія) Герберта Вьоглера та представників Європейського товариства дикої природи Владо Ванкура (Словаччина) та Маріана Мацко (Україна).

Учасники поїздки з дослідження унікальних регіонів Карпатського краю відвідали кращі існуючі потенціали дикої природи Закарпатського краю, а саме – старовікові букові ліси «Зачарованого краю», які сертифіковані, відповідно до європейського стандарту якості Європейського товариства дикої природи та необстежені місця дикої природи букового лісу Уголька Карпатського біосферного заповідника, територія букових пралісів котрого є найбільшою у Європі.

Наразі йде процес розширення територій (меж) НПП «Зачарований край», враховуючи рекомендації Європейського Стандарту якості дикої природи та системи аудиту (EWQA), а на території букових пралісів Угольки КБЗ планується проведення подібного аудиту.

Представник національного парку Австрії, Герберт Вьоглер, висловив своє захопленя унікальним куточком України – Закарпатським регіоном, з його унікальним геополітичним і географічним положенням та істинно природним неперевершеним надбанням дикої природи – буковими пралісами: «Маю особисте враження від цих великих незайманих територій дикої природи. Це було чудово – мати можливість побачити такі дикі ліси! Але окрім емоційного враження, важливим є те, що Національний природний парк має величезне значення як для самої природи, так і для науки», інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1848

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]