Головна » 2013 » Вересень » 23 » Бабиного літа до початку жовтня на Закарпатті не буде, – синоптики

Бабиного літа до початку жовтня на Закарпатті не буде, – синоптики

За інформацією Українського гідрометцентру, вже цього тижня на території Україні прогнозуються перші заморозки. Бабине літо найближчим часом не очікується. Натомість синоптики попереджають про похолодання та дощі.

Як повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, 23-25 вересня на територію України прийде північний циклон, який принесе з собою дощову погоду,  – пише Кореспондент.

За його словами, бабиного літа в Україні не очікується: "На найближчий час говорити про бабине літо (до початку жовтня

- ред.) не доводиться, тому що ми не бачимо надходження помірного тепла в Україну. Навіть якщо не буде опадів, температура повітря +15° не буде характеризуватися як бабине літо".

Він зазначив, що 24 вересня очікуються невеликі дощі. Вночі на півночі, в Карпатському регіоні, Криму та Приазов'ї - помірні опади, вітер західний, північно-західний , 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +11°, в Криму - до +15 °. Денна температура повітря очікується 10-15 °, на півдні та Закарпатті - 15-19°.

Перші заморозки прогнозують на 25 вересня, помірні дощі на Лівобережжі, західна частина України - без опадів.

Практично по всій території України 26 вересня пройдуть дощі, місцями - сильні. Вітер залишиться незмінним - західний, північно-західний, 7-12 м/с з поривами до 15-20 м/с. Вночі 26 вересня температура повітря очікується 3-8 °, а на узбережжі - до +13.

Крім того, як повідомили в Укргідрометцентрі, 26 вересня на півночі України очікуються перші заморозки на ґрунті від 0° до -3°. При цьому на півдні та Закарпатті температура повітря складе 15-19°, на решті території - 11-15°.

За словами Прокопенка, 27-28 вересня очікується погода без істотних опадів. На Лівобережжі 27 вересня може пройти невеликий дощ. У ці дні температура повітря вночі складе 3-8°, вдень - 8-14°, на півдні - 15°, на Закарпатті - 15-19°.

За словами заступника директора Укргідрометцентру, 29-30 вересня погода в Україні істотно не зміниться порівняно з двома попередніми днями.

Прокопенко також зазначив, що на початку жовтня в Україні прогнозується місцями дощ, різниця між температурним режимом вересня і жовтня становитиме не більше 2-3 градусів.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11362

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]