Головна » 2014 » Січень » 17 » "Барометр "Оскара" продовжує вказувати на "Дванадцять років рабства" - кінокритики США назвали його кращим фільмом

"Барометр "Оскара" продовжує вказувати на "Дванадцять років рабства" - кінокритики США назвали його кращим фільмом

Асоціація кінокритиків США (Асоціація телевізійних кінокритиків) назвала кращим фільмом 2013 історичну драму "Дванадцять років рабства" (12 Years a Slave) Стіва Маккуїна. Такі новини культури повідомляє портал lifeinua.com.
Драма, в основу якої лягла автобіографія Соломона Нортапа, вільного чоловіка, проданого в рабство після викрадення, була номінована в 13 категоріях поряд з картиною Девіда О. Рассела "Афера по-американськи" (American Hustle).

Кращим режисером 2013 року, вважають критики, став володар "Золотого глобуса" в аналогічній категорії мексиканець Альфонсо Куарон за науково-фантастичну картину "Гравітація" (Gravity).

Практично у всіх категоріях вибір критиків повторив думку акредитованих в Голлівуді іноземних журналістів, які раніше на цьому тижні роздали діячам кіно "Золоті глобуси".

Так, кращою акторською роботою асоціація кінокритиків назвала зіграну Метью Макконахі роль Рона Вудруф у фільмі "Далласький клуб покупців" (Dallas Buyers Club), за неї актор вже отримав "Золотий глобус" і номінований на "Оскар". У категорії "Краща актриса" перемогла Кейт Бланшет, яка раніше також отримала "Золотий глобус" і номінована на "Оскар", за фільм "Жасмин" (Blue Jasmine).

Приз критиків за кращу чоловічу роль другого плану завоював Джарет Літо за роль у стрічці " Далласький клуб покупців", на цьому тижні отримав "Золотий глобус" в аналогічній номінації. Кращою актрисою другого плану, на думку професійних критиків, стала Люпіта Ніонго за роль рабині Петсі в картині "Дванадцять років рабства", в четвер актриса була номінована на "Оскар" в цій же категорії.

Леонардо Ді Капріо, на думку американських кінокритиків, став кращим комедійним актором минулого року за роль у фільмі "Вовк з Уолл- стріт" (The Wolf of Wall Street). Кращою комедійною актрисою року названа Емі Адамс за виконання ролі Сідні Проссер в кримінальній трагікомедії "Афера по-американськи". Ця стрічка , що розповідає про реально проведену в 1970-1980 роках спецоперацію ФБР по боротьбі з корупцією, визнана критиками найкращою комедією року, також завоювала приз в номінації "Кращий акторський ансамбль".

Кращим зарубіжним фільмом критики США назвали французьку стрічку "Життя Адель" (La Vie d'Adele/ Blue is the Warmest Color).

За матеріалами: Новини сьогодні
17-01-2014
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11351

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]