Головна » 2019 » Січень » 30 » Бажають бути у складі України та ЄС більшість мешканців Закарпаття

Бажають бути у складі України та ЄС більшість мешканців Закарпаття

Більшість мешканців Закарпаття бажають бути у складі України та ЄС

Опитування проводив фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», а метою такого дійства було визначення настрою серед населення стосовно державності в області.

64% серед усіх опитаних повідомили, що Закарпаття має лишатися у складі унітарної України та із збереженням існуючих повноважень. 17% населення бажає мати розширенні повноваженні у складі України. 4% підтримує вихід зі складу України та створювати федеративну країну на базі Закарпаття і лише 1% бажає приєднання України до сусідньої Угорщини.

Слід зазначити, що однозначну перевагу серед закарпатців має загальнонаціональна ідентифікація – 60% в першу чергу ідентифікують себе як громадяни України. А от локальну, регіональну чи національну ідентичність обрало 31% респондентів.

Також слід зазначити, що 82% підтримують рух України до ЄС. А 56% закарпатців бачать позитив до вступу в НАТО. А от вступ до Митного союзу підтримує менше одного відсотка населення, а чотири відсотка повідомили, що Україні буде краще без жодного союзу. З Росією дружити хоче лише 0,2% закарпатців.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
30-01-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1525

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]