Головна » 2013 » Жовтень » 11 » Берлусконі погодився на громадські роботи, щоб не йти у в’язницю

Берлусконі погодився на громадські роботи, щоб не йти у в’язницю

Політик попросив суд замінити йому вирок
Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі попросив замінити рік тюремного ув'язнення, до якого його засудили за податкові махінації, на громадські роботи.

Як повідомив адвокат Берлусконі, його клопотання розгляне суд у Римі.

Якщо суд погодиться задовольнити прохання екс-прем'єра, то згодом окремо суддя визначить вид громадських робіт. За стандартною процедурою, Берлусконі має право запропонувати суду декілька можливих установ та організацій, де бажає відбувати покарання, і суд оголосить про свій вибір.

За законодавством Італії, особам, старшим 70 років суд може замінити тюремне ув’язнення на домашній арешт або громадські роботи. Цей закон поширюється і на Берлусконі, якому 29 вересня виповнилося 77 років.

Однак попередньо екс-прем’єр заявляв, що не хоче користуватися пом’якшеннями, бо відмовляється виконувати громадські роботи "як звичайний злочинець".

Нагадаємо, 1 серпня 2013 року Верховний суд Італії остаточно ухвалив рішення про визнання законним вироку Берлусконі у справі про податкові махінації у його компанії Mediaset.

Політика засудили до одного року тюремного ув’язнення. У жовтні суд повинен ухвалити рішення щодо законності іншої частини вироку, який забороняє Берлусконі займати державні посади впродовж п'яти років.



За матеріалами: Новини сьогодні
11-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11196

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]