Головна » 2019 » Лютий » 11 » Безкоштовний концерт Зеленського в Ужгороді ОПОРА вважає підкупом

Безкоштовний концерт Зеленського в Ужгороді ОПОРА вважає підкупом

ОПОРА вважає підкупом безкоштовний концерт Зеленського в Ужгороді

Володимир Зеленський провів на вихідних в Ужгороді безкоштовний концерт. Оскільки лідер “Кварталу 95” Володимир Зеленський є кандидатом у президенти, таку акцію можна розцінювати як підкуп виборців.

Про це заявили в закарпатській ОПОРІ.

“9 лютого в Ужгороді відбувся концерт Студії «Квартал 95» за участю кандидата в президенти Володимира Зеленського. Концерт гумористів був анонсований заздалегідь, квитки на нього можна було купити на сайті та в касах театру. Ціни на квитки коливалися в межах від 350 до 1950 гривень. Однак, як стало відомо спостерігачам ОПОРИ, того ж дня, за 3 години до заявленого концерту, пройшов ще один, вхід на який був виключно за запрошенням. Попереднього публічного анонсу свята не було, як можна було отримати запрошення – достеменно невідомо”, - зазначають у ОПОРІ.

Обидва заходи пройшли у залі Закарпатського обласного муздрамтеатру. У касі спостерігачу ОПОРИ повідомили, що на концерт, який почався о 17:00, могли зайти лише за запрошенням, яке мали змогу отримати заздалегідь учасники АТО та члени їхніх сімей, люди з інвалідністю тощо. Волонтерка організації, яка працює із військовослужбовцями, розповіла, що отримала від організаторів 100 запрошень для того, аби роздати їх військовим.

Інша відвідувачка розповіла представнику ОПОРИ, що запрошення на концерт можна було отримати поштою. Для цього потрібно було надіслати заявку, а організатори, плануючи концерт у тому чи іншому місті, вже надсилали за заявками запрошення. Бажаючих було в рази більше, ніж міг вмістити драмтеатр в Ужгороді.

У коментарі місцевим журналістам, аудіо якого є у розпорядженні ОПОРИ, Володимир Зеленський зазначив, що такі благодійні концерти вони проводять регулярно, однак раніше вони про це не розповідали, бо їх не запитували, а піаром команда не займалася. За словами кандидата, це для них традиційно - безкоштовний концерт удень, а ввечері - комерційний.

«У факті організації безкоштовного концерту можуть вбачатися ознаки порушення правил ведення виборчої кампанії з боку кандидата Зеленського, — зазначив координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан. - Кандидату заборонено надавати виборцеві на пільгових умовах товари чи послуги і при цьому згадувати його ім’я. Проведення безкоштовного концерту за участю кандидата у президенти може сприйматися саме як надання виборцеві послуг, а це вже містить ознаки підкупу виборців”, - прокоментував Гулан.

Також він акцентував, що кандидат де-факто використовує свою роботу як ресурс якщо не для прямої агітації, то для впізнаваності свого імені. А це вже відхилення від задекларованого у Законі принципу участі у виборах на рівних засадах. Адже не кожен кандидат у президенти може організувати виборцеві безкоштовний гумористичний концерт.

Під час платного концерту, який був анонсований заздалегідь, спостерігачка ОПОРИ агітації не зафіксувала. Після завершення концерту Зеленський разом із відвідувачами робив селфі біля автобуса, однак проявів прямої агітації спостерігачі ОПОРИ не зафіксували.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-02-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1502

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]