Головна » 2023 » Вересень » 1 » Безвіз для росіян Китай заблокував: що відбувається

Безвіз для росіян Китай заблокував: що відбувається

Місяць тому рф і Китай домовилися про “безвіз” для туристів, однак станом на сьогодні Пекін неактивно пропускає на свою територію громадян росії. Про це повідомляє асоціація туроператорів росії.

Там зазначають, що станом на 31 серпня в’їзд китайських груп у росію за цією схемою так і не розпочався, а “безвіз” на виїзд працює тільки на Далекому Сході.

В асоціації нагадали, що до пандемії Covid-19 саме китайські безвізові групи становили значну частку турпотоку з цієї країни й посідали більшу частину в усьому в’їзному туризмі в росії.

“У турбізнесу в серпні були надії, що процес, який хоч і насилу розпочався, розвиватиметься по висхідній. Туроператори з виїзного туризму також розраховували на зростання організованого турпотоку до Китаю з росії з безвізовими групами”, – йдеться у заяві.

Але на ділі "щось пішло не так"

За свіжими даними Асоціації “Світ без кордонів” на 31 серпня, що ґрунтуються на опитуванні туристичних адміністрацій регіонів, у більшості регіонів система безвізового обміну групами з Китаєм не запрацювала – причому як в один, так і в інший бік.

Єдиний виняток – далекосхідні регіони росії, громадяни яких уже виїжджають до Китаю за безвізовими груповими списками. Однак масового китайського групового турпотоку за “безвізом” немає досі й там, не кажучи вже про Центральну росію.

Голова Ради Асоціації “Світ без кордонів” Олександр Львов сказав, що з боку Китаю процеси узгодження відправки безвізових груп в росію припинені.

"Чому – не знаємо", – додав Львов.

Зв’язки Китаю та росії

Китай став тісніше підтримувати зв’язки з рф після початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, Пекін відмовився приєднатися до санкцій, введених США проти країни-агресора.

Проте китайський державний “Картографічний сервіс стандартних карт” 29 серпня представив комплект географічних карт на 2023 рік, де позначив територією КНР Великий Уссурійський острів на річці Амур.

Прес-секретар кремля дмитро пєсков на щоденних брифінгах не виголосив жодного слова про ситуацію з картою на якій зображено, що острів Уссурійський приєднався до території КНР. Так само промовчав і заступник голови радбезу дмитро медведєв, який раніше погрожував ядерним апокаліпсисом усім, хто зазіхне на територіальну цілісність росії.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-09-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1455

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]