Головна » 2012 » Вересень » 4 » Біля Виноградівського замку збудують житловий комплекс на 2 млн євро

Біля Виноградівського замку збудують житловий комплекс на 2 млн євро

Сьогодні, 4 вересня, о 10-ій годині відбулося урочисте відкриття будівництва житлового комплексу «Виноградів» компанії ТОВ «ВЕТ Аутомотив Україне». До 2014 року за адресою вул.. Коцюбинського, 15, неподалік підйому до руїн замку Канків збудують три котеджі та три багатоквартирні будинки зі спортивно-розважальною інфраструктурою.
Відкриття будівництва пройшло на дуже високому рівні. В урочистостях взяли участь голова Закарпатської ОДА Олександр ЛЕДИДА, його перший заступник, виноградівець Іван БУШКО, постійний заступник Посла Посольства ФРН в Україні пані Анке ФЕЛЬДГАУЗЕН, керівник офісу німецького економічного представництва Александр МАРКУС, мер Виноградова Степан БОЧКАЙ та директор ТзОВ «ВЕТ Аутомотив Україне» Еверс ЙОРГ.
- Протягом майже 8 років ми працюємо у Виноградові. Зараз кількість наших співробітників перевищує 2300 працівників і ми надалі продовжуємо розвиватися. Як результат – ВЕТ Аутомотив Україне став найзначнішою частиною WET-групи, - розповів директор компанії з іноземними інвестиціями Еверс ЙОРГ. – Тому ми вкладаємо у цей проект 2 мільйони євро як інвестицію у майбутнє компанії. Маємо намір залучати до співпраці чудову команду інженерів та кваліфікований і високовмотивований менеджмент. Цей комплекс вирішить житлове питання для 21 кращих наших співробітників та їхніх сімей. Упевнений, що з такою великою підтримкою, яку ми отримали від місцевої та регіональної влади, німецького посольства та усіх наших друзів протягом минулих років, будемо і в майбутньому реалізовувати успішні проекти.
- У Закарпатській області дуже багато інвесторів, але компанія ВЕТ Аутомотив стала «першою ластівкою», яка взялася за вирішення соціальних питань – будівництво житла для своїх працівників, - наголосив «губернатор» Закарпаття Олександр ЛЕДИДА. – Цей шлях дуже перспективний і дійсно направлений на взаємну відповідальність кваліфікованих працівників і компанії. Зрозуміло, не можна було обійтися без підтримки міського голови, у компетенції якого вирішення земельних питань, дякую Івану Івановичу Бушку, який опікується розвитком Виноградівщини і в якого завжди у пріоритеті залучення інвестицій, програми з будівництва доріг, житла й інших інфраструктурних проектів. А інвестору бажаю на цьому не зупинятися: ми ще приїдемо закладувати капсули – скільки треба, стільки будемо приїжджати на Виноградівщину.

- Для мене велика честь взяти участь у церемонії закладання наріжного каменя будівництва такого чудового житлового комплексу, - розповіла представник Посольства ФРН пані Анке ФЕЛЬДГАУЗЕН. – Не завжди для нас зрозумілі специфіка українського податкового і митного контролю і в цілому інвестиційного поля. Але німецька фірма WET досягла великого успіху тут саме завдяки сприянню і підтримці місцевої влади та обласної держадміністрації. Тому дякую господарям за те, що вони зробили можливою цю інвестицію і розраховуємо на подальшу співпрацю та розвиток.
- Хочу подякувати пану Евресу та всій компанії WET, яка прийшла сюди на Закарпаття і вибрала саме Виноградівщину для реалізації своїх проектів. Компанія входить у 10-ку найбільших платників податків на Закарпатті, які наповнюють місцевий бюджет. Ці кошти надходять до міста і впливають на його розвиток, - зауважив заступник голови ОДА, виноградівець Іван Бушко. – Також правильним вважаю і місце розташування котеджного містечка. Усі бачимо, яке сяюче тут сонце – це найтепліше місце у Виноградові і, можливо на Закарпатті. Впевнений, інвестиції у соціальні проекти – перспектива усіх потужних компаній, які мають намір розвиватися в Україні. Я гарантую, що буду підтримувати такі ініціативи, які йдуть на користь місцевій громаді та інвесторам.
Після виступів священики різних релігійних конфесій провели обряд освячення місця під будівництва та благословили на вдале завершення будівництва. А високопосадовці заклали капсулу у фундамент котеджного містечка. До слова, у капсулу помістили, за традицією, німецькі та українські грошові знаки, газету «Новини Виноградівщини» та німецьке періодичне видання, а також кілька креслень проекту, який буде споруджено.
Передбачається, що перша черга будівництва буде здійснена ще у цьому році, а до 2014 року буде реалізовано 2-гу і 3-тю черги. Архітектурна концепція житлового комплексу базується на використанні енергозберігаючих технологій. Проект, загальною площею 0,66 га, розроблявся німецькими фахівцями та втілюватиметься місцевою будівельною компанією «Виноградівська ПМК-78».

За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12771

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]