Головна » 2016 » Травень » 24 » Більшість закарпатських нардепів не хочуть кримінальної відповідальності для «злодіїв в законі» - три з тринадцяти

Більшість закарпатських нардепів не хочуть кримінальної відповідальності для «злодіїв в законі» - три з тринадцяти

Більшість закарпатських нардепів проігнорували проект Закону щодо криміналізації та посилення відповідальності для «злодіїв в законі» та злочинних угрупувань.

Минулого тижня у Верховній раді відбулося голосування проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності для "злодіїв в законі" та за злочини, вчиненні злочинними угрупованнями) №1188.

Згідно даного проекту пропонувалося вжиття більш дієвих заходів у боротьбі з організованою злочинністю та протидії злочинній діяльності «злодіїв в законі». Також надання правоохоронним органам додаткового механізму для боротьби із цим явищем та зменшення суспільної шкоди від нього, внесення  відповідних змін до статей 27, 28, 67, 255 ККУ та змін до статті 140 Кримінально-виконавчого кодексу України.

Проте, за результатами голосування законопроект про кримінальну відповідальність «злодіїв в законі» не набрав необхідних 226 голосів. Підтримали проект Закону -178 народних обранців,  проти проголосували двоє, утрималися - 33 та не голосували 103 із 316 присутніх депутатів.

Варто зазначити, що жодного голоса за цей законопроект не віддала фракція партії "Опозиційний блок", Фракція Радикальної партії Олега Ляшка та Група "Воля народу". Лише одним голосом проект підтримала Група "Партія "Відродження". 15 із 19 голосів віддали "за" у "Батьківщині", 17 із 26 - Фракція Політичної партії "Об’єднання "САМОПОМІЧ" . Також законопроект підтримала більшість "Народного фронту" (65 із 81) та майже половина БПП (71 із 143). Віддали свої голоси за і 9 із 42 позафракційних нардепів.

Цікавим виявилося і голосування закарпатських нардепів. Згідно оприлюднених на сайті парламенту результатів голосування усього троє із тринадцяти закарпатських нардепів підтримали ініціативу даного законопроекту.

Так, "За" свої голоси віддали лише Роберт Горват, Валерій Лунченко та Олександр Сочка. Утрималися - Василь Брензович та Віктор Балога. Не голосували - Валерій Пацкан, Іван та Павло Балоги, Нестор Шуфрич, Михайло Ланьо та Василь Петьовка. Ще двоє  вихідців із Закарпаття - Едуард Матвійчук та Юрій Чижмарь не голосували через відсутність.

Вартує уваги і те, що депутати ВР також не підтримали пропозицію відправити даний законопроект авторам на доопрацювання.

"Если бы этот закон был бы принят, то у воров в законе осталось бы два варианты - уехать из Украины или быть привлеченным к ответственности. Мы не сдаемся и вынесем его на следующую сессию, где я уверен, он будет принят", - прокоментував голосування у соцмережі Фейсбук один з ініціаторів законопроекту Антон Геращенко.

Варто зазначити, як йдеться у пояснювальній записці до проекту Закону, «Злодії в законі» приїжджають в Україну з Російської Федерації, Грузії, Вірменії, Азербайджану, встановлюють кримінальні контакти, впливаючи на кримінальні процеси. Проте, на відміну від законодавства Грузії та Росії, законодавство України не дозволяє в повній мірі боротися з «злодіями в законі», оскільки відсутня кримінальна відповідальність за дані дії, і таких осіб в Україні очікує максимум - примусова депортація.

Також необхідність прийняття Закону для протидії «злодіям у законі» підтримала і глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе. Зміни допоможуть позбутися від організованої злочинності, йдеться у повідомленні на сайті Нацполіції України.

"Такий закон, як ви знаєте, працював в Грузії. І цей закон дав нам шанс і право, щоб ми позбулися організованої злочинності повністю. Частина з них сиділа в тюрмах, частина - втекла", - розповіла Деканоїдзе. - Також подібний «закон Ріко» діяв в Сполучених Штатах Америки, коли італійська мафія здійснювала там серйозні злочини. Хочу сказати одне - закон важливий, дуже важливий для нашої країни. Якщо ми хочемо реально збити злочинність, якщо ми хочемо реально знищити банди і організовану злочинність, то я б дуже хотіла, щоб Верховна Рада консолідувалася навколо цього закону", - підкреслила глава Національної поліції.

Нагадаємо, як повідомляв Голос Карпат раніше, закарпатський журналіст заявив, що більшої ганьби для народних депутатів, які відверто прикривають криміналітет, вже просто тяжко уявити.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1778

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]