Головна » 2013 » Червень » 6 » БЛІЦ переміг на Чемпіонаті світу в Італії

БЛІЦ переміг на Чемпіонаті світу в Італії

Наприкінці навчального року Студія сучасного танцю «Бліц» влаштувала собі серйозний екзамен – зібравши валізи, вихованці відомої ужгородської танцювальної школи вирушили відразу на декілька конкурсів сучасної хореографії світового рівня. З усіх конкурсів Бліц привіз найкращі результати.

Головна перемога цього року – перше місце та гран-прі на 3-му Чемпіонаті світу з хореографії (IDF Word Championship in Dance) у м. Каорле в Італії, 31 травня-2 червня 2013 р. Участь у конкурсі взяли близько 500 дорослих танцюристів класичного і сучасного (модерн і контемпорарі) танцю віком від 13 років. Вони показували свою майстерність лише у двох категоріях – соло та групи. Бліц змагався у груповій категорії, де і виборов перше місце серед 39 колективів, до речі, у цій категорії Бліц був єдиним українським колективом. Судді, серед яких – відома європейська хореограф, колишня солістка труппи Матт Маттокса JAZZART Джеральдіна Армстронг. Ужгородська танцювальна школа отримала на цьому конкурсі ще й гран-прі – грошову винагороду у розмірі 500 євро. Колектив відмітили не тільки судді, але й викладачі сучасного танцю під час майстер-класів з модерну та контемпорарі. Хореографи висловили свою готовність навіть їхати в Ужгород та працювати з українськими «professionals» - так бліцівців називали італійці.

Ще один здобуток Студії – призові місця у 11-му Чемпіонат світу з танців (IDF Word Dance Championship 2013), що проходив у м. Надьканіжа (Угорщина) 23-26 травня 2013 року. У цьому конкурсі участь брали аж 5 дитячих груп Бліцу. Усі вони пройшли у фінал, кожна у своїй категорії, а за кращі танці «Бліц» отримав два других та два третіх місця у вікових категоріях «діти», «юніори» та «дорослі».

Останній приз – перше місце – отримала Терещенко Валерія, вихованка Студії сучасного танцю «Бліц» на 4-му відкритому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі творчості, мистецтва, таланту й краси «Зоряні крила» 5 червня 2013 р. у м. Скадовську.

Бліцівці відомі не тільки успіхами на танцювальному поприщі, але й любов’ю до подорожей. Цього разу вони не забули у перервах між конкурсами відвідати Падую, Постоянську Яму та пройтися вже такими рідними вулицями Будапешту.

Після короткого відпочинку у європейських містах Студія сучасного танцю «Бліц» повертається до роботи – вже за тиждень вона презентує звітний концерт для батьків «Дивіться, чого мене навчили у Бліці – 2013», а у липні проведе черговий танцювальний табір – 2013.



За матеріалами: Новини сьогодні
06-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11282

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]