Головна » 2013 » Березень » 22 » Боїтеся інфаркту? Харчуйтеся як греки

Боїтеся інфаркту? Харчуйтеся як греки

   Боїтеся інфаркту? Харчуйтеся як греки

Середземноморська дієта, що включає оливкове масло, горіхи, боби, рибу, фрукти, овочі і навіть вино, здатна значно знизити ризик захворювань серця і хвороби Альцгеймера.

Те, що ми розуміємо як «середземноморська дієта» є стилем харчування на основі традиційних звичок населення прибережних районів Середземномор'я, а не підрахунком калорій і жирів.

Користь середземноморської дієти вперше була встановлена ​​ще в 1960 році вченими з університету Міннесоти. Він виявив, що групи населення з низьким рівнем хвороб серця та інсультів дотримувалися дієти з високим відношенням мононенасичених жирів і низьким - насичених жирів.

Учасники сучасних масштабних клінічних випробувань, які дотримувалися цієї дієти, продемонстрували 30-процентне скорочення ризику серцевих захворювань, інсульту і смерті від проблем із серцем.

Також останні дослідження показують, що традиційна середземноморська дієта пов'язана із зниженням ризику когнітивних порушень, проблем з пам'яттю, які є відомими попередниками хвороби Альцгеймера. Вчені з Колумбійського університету стверджують, що цей стиль харчування знижує на 28 відсотків ризик розвитку когнітивних порушень і на 40 відсотків - хвороби Альцгеймера.

За матеріалами: Новини сьогодні
22-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11371

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]