Головна » 2015 » Грудень » 2 » Бойовики все частіше обстрілюють один одного і лізуть до лінії фронту. ВІДЕО

Бойовики все частіше обстрілюють один одного і лізуть до лінії фронту. ВІДЕО

Бойовики стали частіше обстрілювати свої позиції після ротації командного складу російських окупаційних військ на Донбасі. Про це сьогодні, 2 грудня, під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, після проведення ротації командного складу російських окупаційних військ командири передових загонів бойовиків не можуть організувати взаємодію між собою", - зазначив він.

Лисенко додав, що "це призводить до збільшення кількості випадків "дружнього вогню". За його словами, внаслідок таких обстрілів три дні тому до Донецької обласної лікарні доставлено чотирьох поранених та тіла трьох загиблих бойовиків.

Окупанти обстрілюють українських військових на всіх напрямках та безуспішно намагаються наблизитись до передових позицій сил АТО.

"На Луганському напрямку противник вчора порушив режим тиші поблизу с.Троїцьке, де зафіксовано кілька пострілів з кулемета", - зазначив він.

Крім цього, за словами Лисенка, на Донецькому напрямку у селі Луганське поблизу Світлодарська ворог тричі застосував гранатомети. На околицях Горлівки епіцентром бойових дій вчора було село Новгородське, де працювали снайпери бойовиків, а також один раз було зафіксовано обстріл з БМП.

"Тут противник намагається скористатися ландшафтом і максимально близько підійти до передових позицій сил АТО. Втім, безуспішно", - запевнив представник Адміністрації президента.

Також, згідно з даними Лисенка, поблизу Авдіївки вчора ввечері сталося бойове зіткнення сил АТО з окупантами.

"Бойовики висунулися з Ясинуватої і після півгодинного бою відступили. Також поблизу Красногорівки відбулося 2 ворожих обстріли з 82-мм міномета. В цілому обстановка на західних околицях Донецька без змін – традиційно ворожі провокації зафіксовано по всій лінії зіткнення на цій ділянці", - йдеться у повідомленні.

На Маріупольському напрямку найбільшу кількість ворожих провокацій зафіксовано у Гранітному. Зокрема, противник обстріляв з 82-мм мінометів місцевий парк.

Також ворог, який контролює лівий берег Кальміуса, кілька разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Ще провокації окупантів зафіксовано у Новотроїцькому та Широкиному, додав речник.

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок активних бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення.

Нагадаємо, 8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових в районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію. 


За матеріалами: Новини сьогодні
02-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1931

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]