Головна » 2018 » Лютий » 23 » Це село, що сховане у Закарпатській області - це зовсім не поляна

Це село, що сховане у Закарпатській області - це зовсім не поляна

Село знаходиться у Міжгірському районі цього чудного краю. Як і в будь-якому куточку Карпат тут чудна природа, вільне повітря та синє небо. А ще саме неподалік Поляни розкинулось озеро Синевир, яке так вабить туристів із різних країн уже кілька років поспіль.

Особливості місця

Колишня назва села – Верхній Синевир, а ще в деяких місцевих хатах побутує угорська стара назва – Фелшьосіневер. Засноване поселення зовсім не давно: у 1921 році.

Проте в селі є більш ніж на сто років старша пам’ятка архітектури – дерев’яна Покровська церква, хоча вже з 80-х років вона схована в сріблястій блясі. Датований храм Божий 1817 роком, судячи з викарбуваного надпису над входом. Сама церква дуже приємна по настрою та простора всередині, а за будовою – тричастна та двозрубна. Біля храму – теж двозрубна дзвіниця (XVIII-XIX сторічь).

Через село протікає гірська річка Теребля, а неподалік – озеро Синевир, славне далеко за межами регіону, області й навіть країни. І це не дивно, адже це найбільше озеро в Українських Карпатах природного походження. Якщо ви їдете на відпочинок берегів Синевиру, то ви так чи інакше опиняєтесь у чудовій Синевирській Поляні та на території, однойменного щодо озера, Національного природного парку, на просторі якого, власне, воно і є.

Ще коло села є цікавий Музей лісу і сплаву – гребля на Чорній Річці. У музеї можна побачити аткі старі знаряддя праці лісорубів і бокорашів.

А у 2001 році започатковано фестиваль «На Синевир трембіти кличуть». Чудова мистецька акція.

Загалом, село привітне та колоритне, із широкими розпростертими обіймами для туристів чи випадково заблукалих.

Поради незнайомцю

Стосовно ночівлі проблем не повинно бути, адже у селі Синевирська Поляна дуже багато колиб, садиб, котеджів, приватних будинків для відпочинку. Наприклад, кілька з них можна знайти тут: http://turizm-karpaty.com.ua/index.php?chapt=18&sub_chapt=89&lang=ukr .

Синевирська поляна. Як добратися?

Приміром можна їхати із Ужгорода прямою маршруткою, але вона їздить лише один раз на день.

Ще можна пробувати дістатися з Воловця, або ж районного центру Міжгір’я. Недалеко й Колочава.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1917

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]