Головна » 2013 » Листопад » 6 » Чехи по-європейськи промаркують туристичні маршрути у Синевирі

Чехи по-європейськи промаркують туристичні маршрути у Синевирі

Чеська громадська організація «Гнуті» («Веселка») зацікавилася гірськими туристичними маршрутами Національного природного парку «Синевир».

Чеські волонтери маркуватимуть маршрути згідно з європейськими стандартами, зокрема, вказуватиметься не лише протяжність маршруту у кілометрах, але й час, який необхідний для його подолання. Фінансуватиме проект Чеська Республіка, а здійснюватимуть чеські волонтери.

«Ми плануємо весною 2014 року привезти до вас 25 волонтерів і з їх допомогою промаркувати біля 50 км. туристичних маршрутів,- розповідає координатор проекту Іво Коупіл. – Маркуватиметься відрізок маршруту з г.Пішконя (с.Синевир) до г.Красна (с.Колочава). Цей маршрут стане частиною міжнародного маршруту, який протягнеться аж у Словаччину».

Іво Коупіл днями особисто відвідав НПП «Синевир», детально ознайомився із його діяльністю, рекреаційними об’єктами та туристичними маршрутами. Особливо вразив бувалого туриста Реабілітаційний центр бурих ведмедів,в якому він вперше побував. Іво Коупіл позначив його на карті як цікаве місце для відвідання туристами та записав інформацію для публікації статті у чеській пресі.

«На території Національного природного парку «Синевир» на сьогодні прокладено і промарковано 8 туристичних маршрутів, 2 науково-пізнавальні стежки, 3 екологічні стежки, - розповідає директор НПП «Синевир» Микола Дербак». – Всі маршрути належно впорядковані, на них облаштовано місця відпочинку і вони підтримуються нашими працівниками. Прокладення нових маршрутів за європейськими стандартами дасть поштовх для подальшого розвитку пішохідного туризму, який є надзвичайно популярним у нашому краї»,  – повідомляє офіційний сайт НПП «Синевир».


За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11201

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]