Головна » 2016 » Листопад » 9 » Через масу сміття, отриманого разом із паводковими водами Угорщина висловила Закарпаттю офіційне застереження

Через масу сміття, отриманого разом із паводковими водами Угорщина висловила Закарпаттю офіційне застереження

За хвилину по течії Тиси Закарпаття «експортувало» в Угорщину до ста пластикових пляшок.

Заступник уповноваженого уряду Угорщини з прикордонних вод висловив офіційне застереження нашим водникам щодо маси непотребу, яке прикордонні області цієї країни отримали в «подарунок» від Закарпаття разом із паводковими водами Тиси, - повідомив голова Закарпатської ОДА.

Аналогічне застереження, ймовірніше за все, буде отримане й від словаків за «експорт» сміття через Уж. Як підрахували фахівці, за хвилину по водах Тиси ми передавали й продовжуємо передавати Угорщині до ста пластикових пляшок.

Це той непотріб, який закарпатці (особливо мешканці гірських районів) викидають біля хат, у лісах, на узбережжях, а потім паводкова вода зносить усе в річку й «експортує» в країни Євросоюзу.

Станом на ранок середи (9.11) підтоплених сільськогосподарських угідь та житлових будинків на Закарпатті немає. У ці години (11.00) максимальний рівень води по р.Латориця у проходить по Ужгородському району. Біля с. Тисаагтелек (Тисянка) підтоплена розташована в заплаві дорога, однак проїзд не заблоковано. Протягом середи й четверга максимальна хвиля по Тисі й Латориці пройде в районі Чопа. Можливий вихід води в міждамбовий простір, однак жодних критичних ситуацій не передбачається.

– Теперішній паводок знову – показав закордонним сусідам нашу «європейськість» у плані утилізації сміття, – заявляє Геннадій Москаль.

Зате коли ми ініціюємо будівництво сучасних сміттєпереробних заводів, які здатні переробити відходи й генерувати електроенергію чи тепло, люди провалюють ініціативу на громадських слуханнях, виходять на акції протестів і готові блокувати дороги, інформує прес-служба ОДА.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1849

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]