Головна » 2017 » Березень » 21 » Через скандал з працевлаштуванням доньок глава МВС Франції подав у відставку

Через скандал з працевлаштуванням доньок глава МВС Франції подав у відставку

  Глава МВС Франції Брюно Ле Ру подав у відставку на тлі скандалу з працевлаштуванням його доньок в якості помічниць депутата.

Про це він заявив на короткій пресс-конференції у вівторок увечері, повідомляє L’Express

"Я заявляю про свою чесність у людських взаємовідносинах і у моїх політичних діях, однак я усвідомлюю відповідальність, яка полягає у збереженні дієздатності уряду. Тому я подав президенту республіки заяву про відставку" - сказав Ле Ру.

Він ще раз наголосив, що найм його доньок було здійснено "у відповідно до законів і правил служби у Національних зборах".

Нагадаємо, у вівторок вранці премʼєр-міністр Франції Бернар Казньов викликав Брюно Ле Ру для того, аби він пояснив, яким чином працевлаштовував двох своїх неповнолітніх доньок в період коли був ще депутатом.

Перед цим ЗМІ повідомили, що  доньки Ле Ру, яким нині 20 і 23 роки, будучи неповнолітніми, заробили завдяки короткотерміновим контрактам в літній період 55 000 євро.

Інформацію про розмір виплат підтвердив сам Ле Ру, який, втім, відкидає будь-яку подібність до справи Франсуа ФІйона, дружина якого і двоє дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Пізніше стало відомо, що фінансова прокуратура Франції взялася за перевірку законності працевлаштування дочок глави МВС Брюно Ле Ру.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1789

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]