Головна » 2012 » Вересень » 2 » Через Закарпаття британець віз з Києва до Угорщини заборонені пігулки

Через Закарпаття британець віз з Києва до Угорщини заборонені пігулки

Громадянка Угорщини, яка їхала до Мукачева міжнародним пасажирським потягом «Захонь-Чоп» не вказала в митній декларації, що переміщує заборонені законодавством 40 капсул медичного препарату «Tramadol» з вмістом діючої речовини «трамадол-гідрохлорид» (по 50 мг). Препарат, який вона придбала на батьківщині, митники виявили в ручній поклажі.
Трамадол-гідрохлорид посідає перше місце в списку таблиці ІІ «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів 06.05.2000р. №770 «Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».
В іншому випадку громадянин Великої Британії, який їхав до Києва з Угорщини, також потрапив до рук митників із забороненими для переміщення через кордон 31 пігулкою медпрепарату «Diazepam» з вмістом діючої речовини «діазепам» (по 10 мг) та 19 пігулками «Rohypnol» з вмістом діючої речовини «флунітразепам». В обох випадках іноземці визнали психотропи своєю власністю і пояснили, що везли для власного вживання.
Діючі речовини «діазепам» та «флунітразепам» внесені у список 2 таблиці III «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів 06.05.2000р. №770 «Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».
Згідно «Переліку товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012, № 436 на лікарські засоби, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, які визначено постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. N 770, необхідний дозвіл на право ввезення (вивезення) чи на право транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів
Згідно ст. 26 Закону України від 15.02.1995, № 60/95-ВР "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" фізичні особи мають право перевозити наркотичні засоби і психотропні речовини, придбані за призначенням лікаря, за наявності та на підставі рецепта, виданого закладом охорони здоров'я відповідно до вимог статей 27 і 28 цього Закону.
На момент перетину митного кордону України в іноземців були відсутні будь які дозвільні документи на переміщення цих медпрепаратів. Відповідно, складено протоколи про порушення митних правил за ст.472 МКУ.

За матеріалами: Новини сьогодні
02-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12647

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]