Головна » 2015 » Серпень » 5 » Чергова місія МВФ прибуде до України у другій половині вересня - НБУ

Чергова місія МВФ прибуде до України у другій половині вересня - НБУ

Чергова місія Міжнародного валютного фонду прибуде до України у другій половині вересня, Національний банк України готовий до наступного перегляду програми з Фондом. Як передає УНІАН, про це журналістам повідомив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

"Друга половина вересня, точну дату ще не повідомили", - сказав Писарук, відповідаючи на запитання про дату можливого прибуття чергової місії МВФ.

За його словами, НБУ готовий до чергового перегляду програми з урахуванням її структурних маяків.

"Завжди готові, найважчі етапи нашої взаємодії з МВФ вже пройдено", - додав він.

Кошти другого траншу від Міжнародного валютного фонду в сумі 1,7 млрд дол. зараховано до резервів Національного банку України у повному обсягу, повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

"Сума траншу становить 1,677 млн дол. Можна вказати 1,7 млрд дол. Ми отримали кошти в доларах, євро й СПЗ", - сказав Чурій.

За його словами, кошти зараховано до резервів НБУ в повному обсягу.

Нагадаємо, Національний банк України у вівторок, 4 серпня, отримав від Міжнародного валютного фонду другий транш кредиту за програмою розширеного фінансування (EFF) у сумі 1,7 млрд доларів. Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва на традиційній зустрічі з банкірами.

Раніше повідомлялося, що другий транш кредиту МВФ обсягом 1,7 млрд доларів буде направлений на поповнення резервів Національного банку України.

Також МВФ були визначені "маяки", тобто - обов'язкові умови для надання третього траншу кредиту у вересні.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1997

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]