Головна » 2017 » Березень » 10 » Чи є у Насірова ще паспорти - антикорупційна прокуратура перевіряє

Чи є у Насірова ще паспорти - антикорупційна прокуратура перевіряє

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має незаперечні докази того, що усунений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров має британський паспорт.

Про це керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив в інтерв'ю газеті "Факти", оприлюдненому 10 березня.

"Безумовно. Британське Національне агентство по боротьбі зі злочинністю через дипломатичні канали офіційно підтвердило, що Насіров - підданий Сполученого Королівства", - говорить Холодницький.

Він підкреслив, що "це не інсинуації і не маніпуляції".

"Прокурор, коли оголошував клопотання в суді, показав ці документи. Не сканкопії, які можуть бути фотошопом, чи не ксерокопії якісь. Це вагомі аргументи на користь того, чому ми наполягаємо на такому запобіжному заході, як арешт, а не на іншому. Ми повинні усвідомлювати, що якщо у людини є паспорт іншої країни, то вона просто втече, якщо не взяти під варту. Потім ми його не отримаємо назад, адже мало країн видають своїх громадян", - зазначив Холодницький.

За його словами, САП перевіряє можливу наявність у Насірова паспортів інших іноземних держав.

"Так, не виключаємо, що можуть з'явитися ще й інші дані. Ми розіслали в певні країни запити. Чекаємо відповіді. Поки отримали відповідь тільки з однієї країни. Дякуємо британських колег за оперативність", - сказав прокурор.

Як відомо, у ніч на 3 березня Насірову вручили підозру в лікарні "Феофанія".

3 березня Кабінет міністрів відсторонив Насірова з посади голови ДФС на час розслідування у справі про надання відстрочки на виплату податкового боргу декільком компаніям, пов’язаним із нардепом Олександром Онищенком, якого підозрюють у газових махінаціях, і який ховається від українського правосуддя за кордоном.

Вночі 7 березня суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень.

І захист чиновника, і Антикорупційна прокуратура вирішили оскаржувати це рішення. У САП невдоволені малим розміром застави.

Насіров перебуває  у Лук'янівському слідчому ізоляторі.

Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги, поданої в інтересах відстороненого голови Державної фіскальної служби, призначено на 13 березня 2017 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1854

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]