Головна » 2017 » Березень » 13 » Чиститимуть ліс уздовж дороги Перечинщини

Чиститимуть ліс уздовж дороги Перечинщини

Лісівники Перечинського держлісгоспу поставили перед собою завдання – планується виконати очищення лісу вздовж автомобільної дороги.

На сьогоднішній день розпочато виконання робіт з очищення лісу в Дубриницькому лісництві у 28 кварталі дорогою Ужгород-Самбір-Львів, а саме між населеними пунктами Зарічево та Дубриничі.

Планується проведення такої рубки у Перечинському лісництві, а саме в 28 та 34 кварталах. У Порошківському лісництві в 36, 37 та 38 кварталах та в Тур’янському лісництві в 9, 21, 25, 30 та 31 кварталі вирубка небезпечних дерев вже проведена. Вищенаведені рубки були погоджені з Перечинською районною державною адміністрацією та службою автодоріг.

«Якщо за лісом не доглядають, він перетворюється, по суті, в непрохідну хащу, – прокоментував ситуацію директор Перечинського лісового господарства Ярослав Кополовець. – І така вирубка небезпечних дерев, в першу чергу, мінімізує можливість падіння на проїжджу частину пошкоджених та хворих дерев, які повисли над дорогою, а також дозволить освітлити дороги, тим самим покращуючи рух автотранспорту та видимість вздовж доріг».

«Технологія очищення з елементами ландшафтної рубки здійснюється в кілька основних етапів. Перший – підготовчий, це визначення обсягів робіт, відведення ділянки, позначення небезпечних дерев на місцевості, а головне – забезпечення техніки безпеки, адже робота в першу чергу пов’язана з рубкою сухостою, розкряжуванням вже повалених і зрубаних дерев.

Другий етап – прибирання сухостійних чагарників і аварійних дерев для зниження класу природної пожежної небезпеки.

А надалі це збір, розпилювання мертвої деревини. Частково загиблі дерева необхідно залишати в лісі, адже вони повинні перегнити і сформувати родючий шар для підгодівлі дерев поживними речовинами.

При цьому не зачіпаються живі дерева та чагарники, якщо вони не становлять небезпеки», – додав директор держлісгоспу.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11056

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]