Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Чому цей путінський кат сидів за одним столом з Меркель?- Bild

Чому цей путінський кат сидів за одним столом з Меркель?- Bild

  Німецький таблоїд Bild висловив своє обурення присутністю на переговорах нормандської четвірки в Берліні помічника Путіна Владислава Суркова, назвавши його "путінським катом".

Адже Сурков, як підкреслює видання, з березня 2014 року перебуває в чорному списку Євросоюзу в зв'язку з діями Росії в Україні і не може в'їжджати на територію ЄС. Колишній віце-прем'єр був тоді іронічно назвав це "великою честю" для себе. Це він нелегально просував процес зросійщення в Криму влади і стояв за "референдумом на анексію". Без нього не було б і жодного "відокремлення".

Сурков "не міг отримати візу в будь-яку країну ЄС, причому під виняток не потрапляють навіть дипломатичні місії, крім зустрічей ООН і ОБСЄ". Але зустріч, що відбулася в середу, такою не була.

Отож Суркова довелося терпіти тільки тому, що "він приїхав з Путіним, і єдиною альтернативою було б розвернути Путіна назад, про що російський лідер чудово знав", підкреслює видання.

Як пояснив прес-секретар уряду Німеччини Штеффен Зайберт, згідно з правилами Європейського Союзу, заради участі Суркова у зустрічі в Берліні було подано виняткову заявку, додає Bild.

Хоч це не є офіційною інформацією, але відомо: Сурков також організовує російську агресію на Донбасі. З чуток, Сурков має досить великий вплив. Інсайдери стверджують, що Сурков входив у невелике коло осіб, які приймали рішення щодо анексії Криму. Також у травні 2016 року саме Сурков нагороджував у Москві російських "добровольців", які брали участь в бойових діях на сході України (Bild наводить фото - ред.).

Переклад Inopressa.ru  

 


За матеріалами: Новини сьогодні
20-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1886

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]