Головна » 2013 » Червень » 27 » Чому люди бояться грози: дослідження

Чому люди бояться грози: дослідження

Щорічно в світі буває приблизно 16 мільйонів гроз з блискавками. За визначенням, блискавка являє собою виникаючий в атмосфері електростатичний розряд, що супроводжується громом.

Незважаючи на появу і використання все нових і нових технологій, вчені до цих пір не можуть чітко пояснити початкову причину блискавки. Згідно з різними теоріями, причиною виникнення блискавки є накопичення заряджених сонячних частинок і атмосферні перешкоди, такі як атмосферний тиск, вологість, сила вітру, тертя. Ряд дослідників вважає, що блискавка утворюється в результаті того, що лід усередині хмари викликає поділ негативних і позитивних зарядів.

Страждаючі астрафобією люди під час грози відчувають сильне занепокоєння. Вони закривають всі двері і вікна, щільно засмикують фіранки, а деякі прагнуть сховатися в приміщенні без вікон, а часто навіть ховаються під ліжком. Таким людям рекомендована консультація психотерапевта і, у разі необхідності, проходження у нього курсу сеансів.

Однак не варто забувати про те, що боязнь грому і блискавки - у нас в крові, адже колись у людини не було такого міцного і надійно захищеного житла, як сьогодні. А блискавка дійсно дуже небезпечна - часом результатом зустрічі людини з нею є летальний результат. А те, що донині вчені не можуть толком пояснити людям природу блискавки, змушує сприймати її як непередбачуване природне явище, якого, природно, варто боятися.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11389

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]