Головна » 2013 » Липень » 11 » Чому наші відносини вчать наших дітей

Чому наші відносини вчать наших дітей

  Чому наші відносини вчать наших дітей

Можна витрачати години на лекції своїм дітям про те, що слід бути добрими, щедрими, прощати людям, але, в реальності все просто - вони повторюють модель поведінки, задану батьками у відносинах один з одним. Часто ми не звертаємо уваги на свою поведінку, але ж саме це і вчить наших дітей.

Як ставитися до людей з повагою

Діти помічають все, що ми робимо і говоримо. І не тільки коли ми у хорошому настрої і подаємо гарний приклад, але і коли зовсім себе не контролюємо. Наприклад, якщо чоловік тебе розлютив, і ти в присутності малюка починаєш лаяти коханого, то дитина думає не «тато поганий», а що «мамі не можна довіряти, адже вона може і про мене так говорити, коли мене немає поруч».

Що значать обіцянки

Ніхто й не сумнівається, що шлюб - штука складна. Але, якщо ваша дитина з дитинства приймає той факт, що можна разом пройти через всі випробування - брак грошей, хвороби, звільнення, розбіжності, і при цьому залишатися дружною родиною, то отримає неоціненний досвід. Так він виросте з розумінням того, що вступити в шлюб значить не «чекати досконалості один від одного», а «проходити через всі труднощі разом, щоб створити цю досконалість».

Задоволення від створення сім'ї

Окрім своєї оплачуваної роботи, ти і твій партнер давно вже підписані на дуже вимогливу і цікаву посаду батьків. Частина цієї роботи - це проводити час, розважаючись разом. Іноді це означає, що варто приділити час своїй родині, навіть якщо є купа незавершених справ і невирішених завдань. Треба радіти тому, що ви є одне в одного. Адже родина ніколи не повинна перетворюватися на рутину і невдячну обов'язок.

Як правильно сваритися

Будь-яка пара різниться за своїми внутрішніми переконаннями, а значить, безумовно, ви будете часом сваритися. І якщо удари «нижче пояса» у сварці з партнером дорослі ще можуть нормально пережити, то для дитини вони можуть виявитися досить болючими. Наступного разу, коли будете з чоловіком лаятися, спробуйте використовувати більш складний, але продуктивний метод «Я розумію, що ти відчуваєш, і намагаюся зрозуміти, чому ти так себе почуваєш. Але я хочу пояснити тобі, чому я відчуваю це по-іншому »замість старого-доброго« Я взагалі не знаю, як вийшла заміж за такого ідіота, як ти! ».
Діти - найздібніші учні у будь-якому занятті, тому що їм легко повторювати все, що вони бачать і чують. Пам'ятай, що ніякі книги не навчать дитину більшого, ніж твій власний приклад. Дерзай!

За матеріалами: Новини сьогодні
11-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11325

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]