Головна » 2013 » Січень » 26 » Чому у монстери різьблені листя?

Чому у монстери різьблені листя?

Чому у монстери різьблені листя?
Американські фахівці дізналися, чому у кімнатних рослин, які називаються монстери, такі порізані листя. Вони «дісталися» їм у спадок від предків, що ростуть в лісах тропіків. Під полог цих густих лісів не потрапляє сонячне світло. Рослини змушені ловити сонячні промені. Для цього краще пристосовані порізані пластинки листів.

Монстера зараз є прикрасою будинків і офісів. Її відкрили іспанські мандрівники в 1492 році. У минулому сторіччі рослину акліматизували для Східної і Південної Азії. Тепер там вона росте в садах. Причому, використовують і її плоди, які нагадують за смаком ананас і банан.

У північних країнах монстера більше міститься у внутрішніх приміщеннях. Вона не любить яскравого кольору. Її різьблені листя вражають красою. У кожної рослини свій індивідуальний малюнок з прорізів і дірочок.

У ході експерименту з'ясувалося, що всі раніше висунуті гіпотези помилкові. Всі, хто має монстеру, знають, що перші листя у рослини завжди цільні. Іноді виростає монстера, у якої немає різьбленого листя. Для цього необхідно помістити рослину в тінь.

За матеріалами: Новини сьогодні
26-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11842

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]