Головна » 2017 » Листопад » 29 » Цю війну Москва вже програла, і там чудово все розуміють - Піонтковський про Донбас

Цю війну Москва вже програла, і там чудово все розуміють - Піонтковський про Донбас

Про анексію 10–12 українських областей у Кремлі думали навесні і влітку 2014 року, а зараз президент РФ Володимир Путін не починатиме нової військової ескалації, вважає російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Піонтковський: У Кремлі мріють про те, щоб якось домовитися із Заходом

Президент РФ Володимир Путін не має наміру починати нову військову ескалацію на Донбасі через можливі наслідки для себе. Про це російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив "Апострофу".

"Навпаки, усі дипломатичні кроки останнього часу свідчать про те, що він відчайдушно шукає якогось погодження із Заходом, хоче продати Заходу якісь нібито конструктивні  кроки для того, щоб не вводили санкцій, передбачених Конгресом", – сказав він.

За словами Піонтковського, "серйозний сценарій був навесні і влітку 2014 року, коли в Москві реально думали про анексію 10–12 українських областей".

"Але цю війну Москва вже програла, і там прекрасно все розуміють. У Кремлі мріють про те, щоб якось домовитися із Заходом – із Донбасу вони відповзуть, але Крим залишиться. От якби сьогодні Україна і Захід запропонували це Москві, то вони б із задоволенням погодилися", – уважає публіцист.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Сторони кілька разів оголошували перемир'я, але жодного разу не вдалося домогтися його повного дотримання.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-11-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1786

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]