Головна » 2014 » Червень » 7 » Демократичну Україну Путін вважає загрозою, - Сікорський

Демократичну Україну Путін вважає загрозою, - Сікорський

"Путін дуже добре розуміє наслідки підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС"

Росія хоче запобігти негативний для себе сценарій демократизації України, що в Москві вважають загрозою для існування нинішньої системи влади.

Про це під час під час форуму у Вроцлаві  заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє Укрінформ.

"Якщо Україна стане європейською і матиме конкурентну економіку, то це буде небезпечний прецедент для самих росіян, оскільки вони тоді можуть визнати, що ця система є кращою ніж та,  в якій вони живуть", - наголосив Сікорський.

"Президент Путін сприймає Захід як сторону, яка хоче забрати частину території Росії. Проте ми стоїмо на оборонних позиціях, захищаємо міжнародне право і непорушність кордонів", - вважає глава польської дипломатії.

На його переконання, Путін змусив країни Заходу вибирати: або вони хочуть бачити в Україні європейську демократію чи олігархічну модель на зразок Росії.

Раніше Радослав Сікорський заявив, що захоплення Росією українського Донбасу обійдеться їй у 3,5 рази дорожче, ніж анексія Криму в березні цього року.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін у розмові з президентом Франції Франсуа Олландом 5 червня визнав, що має вплив на сепаратистів в Україні.

Напередодні президент Росії розповів про те, чому Москва вирішила анексувати Крим. Путін аргументував порушення міжнародних договорів тим, що просто не міг допустити, щоб Сімферополь, у якому базується Чорноморський флот, перейшов разом із Україною до НАТО.

До того ж він заявляв у інтерв'ю французьким ЗМІ про те, що на сході України немає ніяких терористів, а лише місцеві жителі, які хочуть, щоб їхні права визнавали та закликав чинну владу у Києві розпочати переговори із бойовиками.

6 червня відбулась неформальна бесіда між новообраним Президентом України Порошенком та Путіним за участю Меркель.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
07-06-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11147

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]