Головна » 2012 » Серпень » 27 » Дерев’яні храми Закарпаття обстежать для визнання їх спадщиною ЮНЕСКО

Дерев’яні храми Закарпаття обстежать для визнання їх спадщиною ЮНЕСКО

У вересні відбудеться візит делегації ІКОМОС для обстеження дерев’яних церков України, що номіновані до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це вчора, 23 липня, зазначив в.о. начальника управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Андрій Левик, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Він повідомив, що проект транскордонної номінації "Дерев’яні церкви Карпатського регіону України і Польщі” для внесення найбільш цінних пам’яток дерев’яної сакральної архітектури до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО триває вже 4 рік поспіль. Сьогодні на стадії завершення перебуває його останній етап – підготовка до приїзду у вересні делегації ІКОМОС з метою обстеження номінованих об’єктів. 

Нагадаємо, робоча група, до складу якої увійшли українські та польські спеціалісти, попередньо обрала 16 дерев’яних храмів Карпатського регіону України та Республіки Польща: по 8 з територій кожної країни. У вісімку українських пам’яток увійшло чотири церкви Львівщини та по дві із Закарпаття та Прикарпаття. У Львівській області – це церква св. Юрія XVI-XVII ст. у м.Дрогобичі, Пресвятої Трійці 1720 р. у м.Жовкві, Собору Пресвятої Богородиці 1838 р. у с.Маткові Турківського р-ну, Зіслання св. Духа 1502 р. у с.Потеличі Жовківського р-ну, - повідомили у Львівській Пошті.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 13122

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]