Головна » 2019 » Травень » 7 » Деталі двох спільних проектів з Ужгородом у Дармштадті погодили

Деталі двох спільних проектів з Ужгородом у Дармштадті погодили

У Дармштадті погодили деталі двох спільних проектів з Ужгородом

Погодження деталей двох проектів, які заплановано реалізувати в Ужгороді у рамках програми "Партнерські проекти для сталого місцевого розвитку" (NAKOPA), провели днями заступник міського голови Олександр Білак і працівники управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради з колегами із департаменту міжкультурних та міжнародних зв'язків нашого міста-побратима в Німеччині – Дармштадта та представниками муніципальних компаній Darmstadt EAD, Hessenwasser, Entega та Eigenbetrieb.

Під час робочого візиту ужгородської делегації у Дармштадт визначили ключові питання і завдання проектних пропозицій "На шляху до сталого управління твердими побутовими відходами у місті Ужгороді" та "Стале управління водними ресурсами у місті Ужгород", очікувані результати їх реалізації.

Зокрема, проект щодо сталого управління побутовими відходами має на меті покращення загальноміської стратегії поводження з твердими побутовими відходами та запровадження його сортування за типами. Він передбачає облаштування підземних пунктів селективного збору побутового сміття в історичній частині Ужгорода, розробку концептуально нових підходів до поводження зі сміттям, проведення інформаційної кампанії для населення, зокрема школярів щодо важливості сортування сміття тощо.

Інший проект спрямований на модернізацію системи очищення питної води та оснащення сучасним обладнанням КП "Водоканал м. Ужгород". Передбачає модернізацію фільтраційних станцій міста та встановлення сучасного обладнання для дезінфекції та підготовки питної води, що, серед іншого, зменшить використання хлору, так само проведення інформаційної кампанії щодо важливості бережливого ставлення до водних ресурсів та попередження їх забруднення,ознайомлення працівників лабораторії КП "Водоканал м.Ужгород" та студентів УжНУ із сучасними методами та технічними засобами аналізу якості води.

У разі схвалення проектних пропозицій вони реалізовуватимуться вже з наступного, 2020 року, передбачається загальне фінансування у понад 300 тисяч євро кожен, із них 90% надасть уряд Німеччини, решта – співфінансування Ужгорода.

Також у рамках візиту ужгородська делегація взяла участь у воркшопі на тему можливих змін у співпраці між муніципалітетами у зв'язку з Брекзіт. У дискусії взяли участь представники майже десятка міст-побратимів Дармштадта, які щороку збираються на традиційний європейський вікенд. Зазначалося, що історія співпраці цього німецького міста з містами-побратимами – це вже понад 300 сторінковий документ.

Як зазначив у своєму виступі міський голова Дармштадта Йохан Парч, уже 44 роки, з 1975-го, їхнє місто є лауреатом Премії Європи і взаємини з містами-побратимами мають для Дармштадта дуже велике значення, адже спираються насамперед на контакти людей, колективів, громадських організацій. Тому дуже важливо, як надалі будуть будуватися стосунки, чи не зашкодить Брекзіт цьому та загалом економічним, політичним і стосунках у багатьох інших сферах.

Прес-служба Ужгородської міськради

 


За матеріалами: Новини сьогодні
07-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1490

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]