Головна » 2015 » Вересень » 20 » Дев’ять ключових тез з інтерв’ю Порошенка - Донбас, мобілізація, Мосійчук

Дев’ять ключових тез з інтерв’ю Порошенка - Донбас, мобілізація, Мосійчук

  Президент України Петро Порошенко дав інтерв’ю українським телеканалам, яке було опубліковане у неділю ввечері.

Hromadske.tv вибрало основні заяви глави держави стосовно найважливіших проблем країни.

- Україна не сприймає будь-який тиск стосовно виборів на підконтрольних бойовикам територіям Донбасу. «Ми будемо боротися за суверенітет України, у тому числі у питанні модальності виборів».

- Вибори на Донбасі повинні призначити представників Донецької і Луганської області у місцевій владі. «Чинних ватажків терористичних «ДНР», «ЛНР» ми представниками мешканців Донбасу не вважаємо».

- Призов громадян до Збройних сил України збережеться, вік призову піднімуть з 18 до 20 років. «Призовники гарантовано не потраплятимуть в зону АТО».

- Контрактна частина армії буде зростати. Якість ВСУ при зарплатні контрактника у 6-7 тисяч грн буде зростати.

- Нова хвиля мобілізації наразі не планується. У разі загострення конфлікту на Донбасі її оголосять негайно.

- (Щодо справи Мосійчука). Наразі регламент ВР дозволяє злочинцям прикриватися депутатським мандатом та недоркованністю, його варто змінити заради можливості їх затримання. «Як має держава право не реагувати на факти політичного та неполітичного хабарництва, що наразі квітне у Верховній Раді?».

- (Щодо петиції стосовно вільного володіння зброєю). «Лише 11% українців підтримують володіння зброєю, 82% - проти цього. Безумовно, моя точка зору співпадає з позицією українців».

- (Щодо розслідування злочинів проти Майдану). Слідство має бути передане від Генпрокуратури до Державного бюро розслідувань, яке має бути створене ВР. «Я не збираюсь бути адвокатом жодного правоохоронного органу, що мали забезпечити об’єктивне розслідування справ по вбивствах на Майдані та відповідальності старої влади».

- Питання прав кримських татар буде винесене в ООН. «Питання утисків представників кримськотатарського народу у Криму - це питання буде винесене мною наступного тижня на засіданні Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку».


За матеріалами: Новини сьогодні
20-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11021

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]