Головна » 2013 » Січень » 31 » Діабет і проблеми з травленням

Діабет і проблеми з травленням

Діабет і проблеми з травленням

Ви їсте здорову їжу, приймаєте ліки за приписом лікаря, але ваш шлунок, все одно, бурчить на знак протесту? Давайте розберемося, чому так відбувається у діабетиків.

Цукровий діабет вносить свої корективи в раціон харчування, з якими доводиться миритися. Вам необхідно вживати більше клітковини, їсти фрукти, овочі і бобові. Але для того, щоб насититися, таких продуктів доводиться з'їдати більше, ніж іншої, більш калорійної їжі. Що, в свою чергу, призводить до відчуття дискомфорту в шлунку. Метеоризм і здуття живота - найпоширеніші побічні ефекти клітковини. Щоб зменшити утворення газів, добре промивайте бобові перед варінням.

Інша причина неприємних симптомів криється в ліках. Деякі препарати, які використовуються для зниження рівня глюкози в крові, можуть привести до здуття живота.

Тому експерти рекомендують починати з низької дози препарату і поступово збільшувати її у відповідності з призначенням лікаря.

Інші лікарські препарати можуть призвести до печії, нудоти, або поносу. Намагайтеся не приймати їх на порожній шлунок, найкраще робити це під час або відразу після їжі.

Якщо ви відчуваєте дискомфорт, печіння, біль або страждаєте від метеоризму, зверніться до вашого лікаря. Можливо, він скоректує графік прийому лікарських препаратів або замінить їх на більш підходящі.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11506

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]