Головна » 2016 » Серпень » 11 » Ділити або не ділити квартиру, куплену до шлюбу: знайти відповідь допоможе юрист із житлових питань

Ділити або не ділити квартиру, куплену до шлюбу: знайти відповідь допоможе юрист із житлових питань

Ділити або не ділити квартиру, куплену до шлюбу: знайти відповідь допоможе юрист із житлових питань

Існує думка, що квартира, куплена одним із подружжя до вступу в шлюб, належить одноосібно тому з подружжя, хто її купив. При цьому інший член подружжя не має права претендувати на неї. Це загальне правило, але з нього є винятки. Розберемо ситуацію, коли дружина може претендувати на квартиру чоловіка, яку він придбав до вступу в шлюб. Варто зазначити, що найкращим варіантом буде, якщо вам допоможе юрист. Послуги даного фахівця в наші дні можна легко замовити через Інтернет, а якщо вам потрібен професійний юрист у Львові тоді радимо відвідати ресурс yuryst.lviv.ua.

Власне, юрист з житлових питань підкаже, що виходячи з положень сімейного кодексу, квартира чоловіка, придбана ним до шлюбу, може бути визнана загальним майном в тому випадку, якщо під час шлюбу дружина здійснила якісь поліпшення, за рахунок яких ціна квартири збільшилася. Наприклад, вклала свої гроші в ремонт. При розгляді даної ситуації в суді, частка подружжя буде розрахована виходячи з розміру здійснених нею поліпшень.

Дружина так само може претендувати на частку в квартирі чоловіка в разі, якщо в шлюбі одним з подружжя був узятий кредит для будь-яких поліпшень житла, наприклад дорогого перепланування або перебудови.

Право дружини на спірну квартиру може виникнути і в разі, якщо житло куплено чоловіком до шлюбу, але в кредит, який не був погашений в момент укладення шлюбу. Навіть якщо щомісячні платежі здійснюються одноосібно на кошти чоловіка, ці гроші вважаються загальними, оскільки нажиті в шлюбі. При цьому не має ніякого істотного значення той факт, працювала дружина в цей час чи ні. У разі суперечки дружина може розраховувати на частку в праві власності на квартиру, яку можна порівняти з розміром половини виплат кредитної заборгованості.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-08-2016
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1947

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]